• 1970'lerden itibaren kullanilmaya baslanmis bir kavramdir. fobi ozunde anlamsiz korku anlamina gelmekle beraber gaylerde * gorunen durum daha cok korkudan cok homofobiye karsi tepki niteligindedir.

    eger bazi gayler kendilerinin heteroseksuel insanlar tarafindan topluca imha edilme dusuncesinde olmalari son derece mumkundur zira homoseksuelligin nedenleri konusunda cok uzun zamandir arastirma yapilmakta ve escinsellik geni aranmaktadir. eger soz konusu gen gercekten varsa ki hic sanmiyorum bulundugunda ne yapilacaktir. toplumca asagilanan gayler "ha evet buna neden genmis, dogustan yani, kimseyi suclanamak gereksiz" mi denicektir. ki sucun olmadigi yer de suclamaktan bahsetmek sadece abesle istigaldir. yoksa escinsellik cok iyi bir sey bu geni cocuklarimiza kopyalayalim ne de olsa dunya nufusu da aclik da artti, bunlar birbirlerini duduklesin cogalmasinlar mi denecektir.
  • bir çok eşcinselde görülen korkudan ziyade aşağılama hali.
    bütün homofobikler eşcinselse, heterofobiklerde heteroseksüel midir? nedir?
  • bilim adamları* tarafından gizli macoluk diye halkın anlayacagı sekilde ozetlenen durum. azıcık* derinlemesine inceleyecek olursak: escinsellerin bilincaltindaki cok pis maconun ortaya cıkıp uluorta geğirmesinden falan korkmasıdır.
  • kadin-erkek cinselligine "ay nasil yapiyorsunuz dusunmesi bile igrenc" diye tepki veren insanin fobisi. dusunme o zaman kardesim demek de mumkun tabii madalyonun bu yuzunden.
  • homofobik semptomlar gösteren herkese "kesin gizli ibne" diye çemkirmektir.

    gizli gaylerin ibne değil gay çoğu gay sanılma korkusunu öyle yoğun yaşarlar ki en şiddetli homofobik tepkileri onlar gösterir ancak her alışmadığı, kendince doğru gelmeyen, empati görmekten yoksun, toplum tarafından toplumsal cinsiyet rolleri ile neredeyse doğuştan default gelen homofobik semptomların gösteren herkese bu yaftayı yapıştırmak fazlasıyla heterofobik davranmaktır. homofobik semptomlar göstermek farklı bariz bağıra çağıra homofobik olmak farklıdır.

    eğer etrafında gaylerle* büyüyen bir insan değilseniz, kendiniz gay bile olsanız ilk etapta homofobik semptomlar kaçınılmazdır. tabi biraz muhakeme, biraz empati ve biraz okumakla insanları birbiri ile aşk ve cinsellik münasebetine giren ve ötesinin berisinin sizi ilgilendirmediği iki birey olarak görmeniz mümkündür.
  • homoseksüelliğin sıradışılık değil, bir cinsiyet olduğunu savunan tez.
  • buralarda azınlık savunucusu ırkçılığı tadına evrilmiş, calimero faşizmiyle harmanlanmış. yeni bir anlam kazanmakta.
  • aynı zamanda gaylerin kadınlardan nefret etmeleri olarak da algılanabilir. bu durum, nadir rastlanan bir heterofobi versiyonudur.
  • bu aralar sözlükte kol gezen hastalık.. ama allahtan yayılacak gibi durmuyor.
hesabın var mı? giriş yap