• şimdinin çoğu 30 yaş üstü adamı için uyandırdığı en keskin his:

    (bkz: internet kafe kokusu)

    dünyada yapılmış/yapılacak en efsane birkaç oyundan biri.

    diğerleri: red alert, pacman
  • bu oyunla ilgili ilginc seylerden biri hayatinin bir donemi internet cafe'de gecmis herkes tarafindan bilinir ki oyun cd key sorarsa 11111111111111111 yazarsiniz ve kabul eder.
  • en en saglam kurulum dosyasina asagidaki linkten ulasilabilir.

    indireyim

    18 lira amk. ındirimlerle 5 liraya falan bulunabilir. salak sacma reklamli linklere de tiklamaniz gerekmez. o parayi veremiyorsaniz disarda misket oynayabilirsiniz. hem acik hava hem bedava.

    ha bir de: (bkz: half-life)
  • bu oyunu sanırım 99 yılında oynamıştım tabi 10 yaşındaydım ve ilk bölümü geçememiştim sonra rüyamda bölümün nasıl geçileceğini gördüm uyanınca gidip deneyip geçmiştim.velhasıl oyun dünyasının en sağlam hikayelerinden birine sahip en sağlam oyunlarından biridir.
  • 22 yıl önceki diğer fps oyunlara bakın,işte o zaman half life'ın neden efsane olduğu anlaşılır.
  • (bkz: half-life)

    22 yıl önceki oyun için daha iyi fps oyunları vardı denilen, oyun.

    22 yıllık oyunu, o günün şartlarında ki fps'lerle kıyaslarsanız, aynı standartlara sahip bulabileceğiniz, narrative'i sağlayan ve bunu o grafiklerle başaran oyun yoktur.

    günümüzdeki fps oyunlarla kıyaslama yapmak benim açımdan küstahlıktan başka bir şey değil. fps türündeki birçok önyargının yıkılmasını sağlamış, oyun motoru konusunda fps türünde yeni çağ başlatmış bu oyuna efsane lafı biraz fazla kaçıyor demek, o dönemin imkanlarını bilmemek demek.

    o dönemde, bilgisayar donanımları nasıldı hatırlayalım. oyuncu sistemi ve yazılımcıların birçoğu için;

    ıntel tarafında pentium ıı 400 mhz vardı.
    amd tarafında k6 500mhz mevcuttu.
    128mb ( megabyte ) sd ramler 100mhz civarında çalışıyordu.
    voodoo ya da nvidia tnt riva'lar mevcuttu.
    12gb hard disk'ler vardı.
    cd-rw'ların alınması kişiye büyük kolaylık sağlayan yıllardı.

    developer kısmında, c++ dışında, yardımcı ya da ek software'lerin kütüphaneleri günümüze göre verimsizdi. c++'ın 1985'te piyasada olması ve 13 yıllık gelişim, öyle 300-500mhz'lik cpu'larda günümüzdeki gibi ultra kompleks iş yaptırma düzenine, oyuncu bilgisayarlarının çalıştırabileceği şekilde sahip değildi.
    directx kütüphanesi 5 ve 6. sürümleri 1998 yılında windows 95- 98 için yayımlanmıştı.
    daha doğrusu windows 95 dx 5 sürümüne sahipken , dx 6 kütüphanesi 98 sürümünde mevcuttu. windows 98 için, 5.x sürümü kullanım için erişime açıktı.

    donanım ve yazılım olarak, 2020 yılında android ya da ios işletim sistemleri ile beraber cep telefonları, 1998'de oyuncu ve developerlar için lüks olabilecek donanımlardan daha performanslı ve iyisini barındırıyorlar.

    half-life'ın gelişimi, verimliliği, hikayesi, grafikleri ve sunumu, fps türündeki yeniliği ona efsane sıfatını kazandırmıştır. yoksa, kimsenin nostaji olsun diye, half-life'a efsane demesi mümkün değil.
  • ortalıkta bazuka ile dolaşan adamlar varken böcekten korkulan bir oyundur
  • panik atak olmamıza sebep olan o böcekelerin ta mk
  • artık filmini çekmenin vakti gelmedi mi? gordon freeman ne yapıyor acaba şimdi?
  • steam üzerinden aldığınız oyunda find server kısmına tıkladığınızda 2018 yılında dahi birçok server bulunuyor. bu serverlardan çoğu boş olsa da crossfire haritasında oynayabileceğiniz insanlar bulunuyor. 2018 yılında bile birileri ile bu keyfi yaşamak, ilk başta eski günlerin sıcaklığı ile içiniz kıpırdarken bir anda gözyaşlarına boğulabilirsiniz şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler diyerek. oynayın, oynatın.
hesabın var mı? giriş yap