• başbakan recep tayyip erdoğan'ın, 36 kişinin öldüğü pamukova'daki hızlı tren kazası dolayısıyla ulaştırma bakanı binali yıldırım'ın istifa edip etmeyeceği yolundaki soruya verdiği cevap.
    (bkz: bu hanima haddini bildiriniz)
  • padişah i. recep tayyip erdoğan hazretlerinin, 36 kişinin öldüğü pamukova'daki hızlı tren kazası dolayısıyla ulaştırmadan sorumlu sadrazam binali yıldırım efendinin istifa edip etmeyeceği yolundaki edepsiz soruya verdiği cevap.

    (bkz: az bile)
    (bkz: tez kellesi vurula)
  • "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" felsefesiyle üste çıkmaya çalışan erdoğan'ın cevabı.
  • rte nin, tren kazasi sonrasi, ulastima bakani ve tcdd genel muduru ile ilgili bir tasarrufunuz olacak mi sorusuna verdigi kasimpasali cevabi. heyt be kaftani giyip tahta ne zaman oturacak acaba?..
  • haddini bilip en saçmasapan yerlerde en saçmasapan şekillerde ölenlerin ülkesi burası. haddimizi bilmeliyiz tabii, soru sorarken, sorgularken, konuşurken. yaşarken haddimizi bilmeli ve denilenleri yapmalıyız, ve tabii haddimizi bilerek ölmeliyiz, mümkünse bir kazada, terörden, depremden olmalı bu, eceliyle ölmek haddini bilmemek oldu çünkü bu ülkede.

    (bkz: bir felaketler ülkesi olarak türkiye)
  • tc başbakanının tren kazasi ile ilgili sorulan soruya verdigi cevap. gerekçesindeki çirkinlik üsluptaki çirkinliğin ötesinde iken bir yandan da buna maruz kalan tc medya mensubu kişilik(ler) hakkında da düşünmeye iten cevap.

    kurumsal olarak düşünüldüğünde medya alemi sapına kadar mustahaktır zaten, algülümvergülümcülük üzerinden medyalama yapan anlayış zaten aslında her tür çirkin üslubun yeşerticisi iken, bireysel olarak muhabirler dünyası da bir o kadar düşünmeye değer galiba. bir yandan mağduriyet bir yandan ise neredeyse üç maymunluğun ötesinde bir brütüsçülük ağında debelenenlere ve bunu hak etmeyen insanlara üzülüyor insan sadece.

    esas konuya bakınca ise türkiye gerçekliğinin vardığı nokta hakkında açık fikirler verebilecek cevaptır.lafın sahibi kişiye de daha önce haddi bildirilmiş, içeri tıkılmış,çıkarılmış, haddini bildirmek üzerinden siyaset yapıp, haddini bildirebilecek noktaya getirilmiştir. kendine haddini bildiren üslup üzerinden var olma yolunu seçmiştir aslında. vakti zamanında o üslubu destekleyen medya da hadde gelmiştir. ancak hadler karışmış, haller karışmıştır.

    yine filler tepişecek olan çimene olacaktır.olmuştur da.
  • çuvalladığının farkında olan ve bunu kasımpaşadan kalma olduğunu sandığım efelenme ve göz korkutucu olduğunu sandığı karşısındaki insanları aşşağalayan ve böyle devlet yöneteceğini düşünen, bu düşüncenin oluşturduğu tehdit cümlesi....
    söylediği kişiler yada kurumlar her fırsatda kendisine yalakalık ve pohpohculuk yapmamışmıdır?
  • işte benim başbakanıma tam yakışan bir cevap.. eee bu adam o koltuğa kasımpaşa'dan çıkmadı mı ? bu tarzı oradan gelme değil mi ? elbette azarlayacak gazetecileri, haddinizi bilin diyecek, elbette vatandaşa önce geçmiş olsun diyecek sonra gözünüzü kara toprak doyursun diyecek..

    sorulan sorunun da aslında burada payı var ! neden ulaştırma bakanı istifa etsin ki ? makinist istifa etmeliydi değil mi.. ne de olsa o kullandı treni. profesörümün bangır bangır bağırmasına rağmen tcdd genel müdürünün verdiği cevap "kimsenin keyfi için tren durduramam. hızlı trenin hiç bir tehlikesi yok. 180 km hıza bile dayanır." olmuştu...

    görüldüğü üzere açılışta yapılan şova uygun davranmayıp treni deviren makinist derhal istifa etmelidir...

    açılışta da "bu adım türkiye'nin medeniyet yarışında nerede olduğunu açıkça ortaya koyacaktır" diyenlere şu an itibarı ile ray dışında diye cevap verilmelidir.

    hızlı tren diyerek bu projelerin altına a dan z ye kim imza attıysa, bu işlerden kim bölüm bölüm sorumluysa, kim teklif yaptıysa, hangi gazete ya da medya kuruluşu incelemeden desteklediyse ve bu konuda haber yapıp, olumlu yazdıysa, “insanlarımızı toprağa gömen” başta bu işin en üst sorumluları olmak üzere adalet önünde çıkıp hesap vermelidirler. olay aslında bu kadar ciddidir ve “devlet idare edemeyenler ve buna çanak tutanlar” hakkın ve halkın önünde sorumludurlar ve de bu hareketleri artık cezasını bulmalıdır.
  • demokrat başbakanın favori söylemi.
hesabın var mı? giriş yap