• arilardan daha kolay bal toplayabilmek icin kocaman bir ari seklinde makine yapan, bunun uctugunu gorunce de "bunun ucmasi degil bal toplamasi gerekiyordu" seklinde ucak yaptiklarini gozardi edip kendilerini basarisiz sayan cilgin irk..
  • dragonlance gnome'larından bahsetmek gerekirse, bir çeşit cücedir bunlar... yaptıkları icatlar asla işlemeyecek olan mühendislerdir. elbette istisnalar da vardir: gnimsh. gnome'ların isimleri acaip uzundur ve bunlar isimden çok birer hayat hikayesidir. aslında bunlar hayat hikayesinden çok soyağacıdır. aslında bunlar soyağacından çok birer soyağacı hayat hikayesidir. aslinda bunlar birer soyacağaci hayat hikayesinden çok salla sallayabildiğin kadar soyacaği hayat hikayesidirler... aslinda, oeeh neyse. gnome'lar icat yapmak için komisyonlar kurarlar, sonra o komisyonlar projeleri bir alt komisyonlara havale ederler ki bu altkomisyonlar gerekli incelemeli yapıp icadı üzerinde çalışılmak üzere bir alt komisyona devrederler... bu tip ilerlemelerde elflere benzerler... ayrıcagnomelarçokhızlıkonuşuradetacümlelerinarasındanefesalmazlarbuyüzdengnomeolmayanlaronların biraz yavaş konuşmalarını rica ederler... kısaca gnomelar süperdirler...
  • gn veya kn ile baslayan ingilizce kelimelerden farksiz $ekilde "nom" diye okunur..
  • eskiden kde için ağır, fazla kaynak tüketiyor falan derdik. aynı şeyi şu anda gnome için söylemek koyuyor bana. kde'nin uzay mekiği gibi görünmesiyle ve abidik gubidik şeyler yapmasına kıyasla (ki severim, bilimkurgu seven bir darksol için pozitif bir şeydir bu) gnome'un hep bir planı programı olan "akıllı ahmet" olduğunu düşünürdüm. kde ile kıyasla da çok az kaynak tüketimi olurdu o yüzden "çılgın masaüstü" göstermek için kde kullanır, işimiz gücümüz olduğunda gnome'a geçerdik.

    iki gün önce bir deneyeyim dedim iş için kullanmadığım bir makinada... aman allahım, ne ubuntusu ne de manjarosu arkasını kaldıramıyor. sistem açılıyor ama kde ile kıyasla yazılımların açılma süresi falan inanılmaz uzun halde - ram kullanımı kde'nin iki katı falan. bu kadar kaynağa rağmen kde gibi özelleştirilebilir bir ortam sunmaması da resmen insanın gözüne batıyor.

    ubuntu'nun gnome özelleştirmesi çok güzel görünüyor o ayrı bak. beni ilk cezbeden o olduydu açıkçası - renk kullanımları ve font seçimleri bayağı sağlam olmuş ama kullanılabilse... ubuntu kardeşin bumblebee'yi 14. versiyondan sonra desteklememesi de elimin çok ona gitmemesini sağlıyor ne yazık ki.

    sen ne güzel komşumuzdun oysa gnome teyze...
  • toprak ruhlari olarak adlandirabilecegimiz,zamaninda ozellikle alman madencilerin ,madenlerdeki patlama ve sarsintilardan sorumlu tutugu canlilar.grekce de "yerin icinde yasayanlar"anlamina gelen genomos sozcugunden turemistir.
  • world of warcraftdaki en cücük karakterdir. boyutu bir iri leblebi üzerine, kallavi bir bezelye büyüklüğündedir. bu nedenle ne vakit bir gnome warrior görsem üzerine basmak isterim, gidip yanına /y komutu ile "ulan sen neyine warrior oluyorsun bre cücük" diyesim gelir. sinir bozucudurlar. sırf onları kesmek için horde olası gelir insanın. salvador dali bıyıklı modeline hiç girmiyorum.

    (bkz: bunu yapan insan olamaz)
  • ibrani sihirbazlarının yeraltında hazineler sakladıklarını söylediği biçimsiz cücelere verilen ad.

    (bkz: garden gnome)
  • bence son hali berbat ve kullanışsız olan arayüz. benim gibi old school linux kullanıcıysanız yeni kernellerde kullanmaya devam etmek için kendisinden fork edilen mate arayüzünü kullanmalısınız.
  • unity ile gecirdigim uzun sureden sonra, ubuntu 12.10'da unity patlayinca buna donmek zorunda kaldim. hem de tamamen efekt ve animasyonsuz, gnome 2 arayuzune. unity'nin bana sundugu seyleri cok ozlesem de, hizi ile oh dedirtti. orospu evladi ati, radeon hd 3000 serisi icin yeni driver yazana kadar gnome2...
  • ingiliz edebiyatında ve efsanelerinde yer alan toprak altında solucan gibi ilerleyebilen küçük sevimli acaip yaratıklardır kendileri.
hesabın var mı? giriş yap