• billy thomasın ölümüne yol açan beyin tümörü.
    (bkz: ipne bir doktorun dolduruşuna gelmek)
  • en sik görülen primer beyin tümörüdür , tümör hücreleri degisik ebatlarda ve formlardadir , bu nedenle ameliyati oldukça zordur.
  • çok acı verici, en malign seyirli tümör, kısaltması gbm.
  • erişkinlerde en sık rastlanan malign* beyin tümörü. beklenen yaşam süresi tedavi edilmezse 3 ay, optimum tedavi * * * ile ortalama 1 yıl olan hastalık.
    (bkz: gbm)

    detaylı bilgi için
    http://www.emedicine.com/med/topic2692.htm
  • semptomları görülmeye başlandığında artık çok geçtir, tümör(ler) 4-5 cm çapından da büyük olabilir. corpus callosum aracılığıyla tümörlü hücrelerin diğer hemisfere aktarılması sonucu kelebek tümör denilen iki hemisferde birbirine biraz simetrik olan tümörleri oluşturabilir. tümörün operasyonla alınmasından sonra tekrar oluşması neredeyse kaçınılmazdır.
  • glioblastoma multiforme'ye sahip olan bir genç kızın kanserle olan savaşı bugün gözyaşlarıyla okuduğum bir blogda yazmakta.
    (bkz: http://valerielopezrobinson.blogspot.com/)
  • hayvanlar aleminde bal porsuğu ne ise, tümörler aleminde de bu odur. görüp bildiğim en baba tümördür bu. işini şansa bırakmaz, konakladığı bedeni eritmeden, yıkmadan geçmez. birçok beyin tümörü gibi bunun da beyin-kan bariyerinden* ötürü kemoterapötik tedavisi zordur.

    ayrıca duygu asena'yı aramızdan alan illettir.
    *
  • hem gördüğüm hem de duyduğum en rezil kanser türüdür.

    ameliyat çözüm değildir.

    (bkz: allah düşmanıma vermesin)
  • who grade 4 tür. nekroz alanları içermesi diyagnostiktir.
  • görülme sıklığı 100 000'de 3-5. sadece benim bugüne kadar yakınımdaki insanlarda gördüğüm 5. vaka bu şimdilerde. nasıl istatistik kardeşim bu? tedavide başarılı olduğu iddia edilen ilaç, radyoterapi ile paralel uygulanırsa, 14 ay yerine 18 ay yaşamayı sağlıyor, büyüme ve tekrarlama hızını buyrun siz hesap edin. gözü çıkasıca tümör, daha ameliyatın yarası iyileşmeden aynı büyüklüğe ulaşabiliyor, kaç ameliyat yapılabilirse artık. tümörün tamamen temizlenebildiği vakalarda yaşama oranı ve süresi daha yüksek. hele de tekrarlamazsa bal kaymak ama bu tümörün berbat tarafı bu. tekrarlama eğilimi çok yüksek.

    ama literatüre geçmiş vakalar da var, tümör oluşumu bir şekilde tekrarlamamış, 15-16 yıl yaşamış ve hala yaşayan hastalar da mevcut. literatüre geçmiş, yani seyrek ama mümkün. tamamen duaya kalıyor hadise bir anlamda. allah kimseye vermesin, verdiğine yardım etsin, sabrını da versin. berbat bişey.
hesabın var mı? giriş yap