• edit: az önce getir tarafından arandım. evet tarafından. saolsun üst kademeden görevli arkadaş yardımcı oldu, konuyu anlattım tekrardan ve ürün stoklarında olmadığı için eksik ürün tutarı iadenizi gerçekleştiriyorum dedi ok iade alam dedim, tabi ki deyip iademi gerçekleştirdi. önceki yazışmada yaşananlar için çok çok özürler diledi, olmaması gereken bir durum yaşanmış ve çalışanımız ile ilgileneceğiz gerekirse eğitim vereceğiz diye de ekledi. bu tarz durumlara sebebiyet veren ve müşterilerin kötü düşünmesi sebep olan çalışanlar apaçık markalarına zarar veriyorlar. 3 saniyede çözülebilecek bir işlemi göz göre göre büyüttürdüler. hadi işlemi kendin yapamıyorsun bi şekilde sistemsel olarak vs o zaman aktar üst yetkiline olay çözülsün. müşteri teslim almadığı bir ürün için ücretini iade alamıyorsa müşteri isyan etmekte haklıdır. umuyorum bir daha hiç kimse ile yaşanmaz bu olay.

    ayrıca burası çokomelli (bkz: sjw'lerin sözlüğün içine etmeleri) #124447436

    _______

    180 tl üstü sepete 50 tl indirim kampanyası kullanarak bir sipariş oluşturdum getirden.
    1 ürün eksik geldi. desteğe bağlanıp durumu ilettim. derya ç. isimli çalışana.
    iade mi, indirim mi yoksa ürünümü gönderelim diye sordular.
    önce ürünü istedim, depoda kalmamış dediler.
    iade olsun dedim, aaa kusura bakmayın yanlışlıkla indirim tanımlanmış dediler.
    indirim filan istemiyorum paramı yada ürünü gönderin deyince, 15 tl indirim 12 tl iadeden büyük siz daha karlısınız diyorlar. ben bi daha sipariş verecek miyim de acaba benim gelecekteki karımı hesaplıyorsunuz?
    hem dolandırıcılık hem dalga geçiyorlar.

    bu resmen dolandırıcılıktır. insanların parasına çökmektir. yazıklar olsun getir ve çalışanları. günde 100 kişiden 10 tl tırtıklasanız ohhh iyi para.

    destek konuşmasından linkler:
    1
    2
    3
    4
  • ok iade alam.
    benim için bu üslup yeterli.kimse sizin uşağınız değil karşınızdaki de insan.herkese dolandırıcı yaftası yapıştırmasını biliyorsunuz ama karşınızdaki insana hayvan muamelesi yapmakta sakınca görmüyorsunuz
  • üslup sorunu yaşayan bir kişinin yaptığı saygısızlık vs getir çalışanının yaptığı yanlışlık. ben üslup sorunu daha büyük rezalet diyorum, ilk kural saygı. acilen insanlarla nasıl iletişim kurmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. (bkz: başkaları yerine utanmak) rezalet puanım 10/10 ama getir'e değil sana.
  • entry nick uyumu yazacaktım ama bir bok bilmeyen adam daha doğru.
  • ne büyük dertler var. büyük dolandırıcılık. acilen bddk, masak, cia, fbi ve birtakım adını unuttuğum diğer organizasyonlar harekete geçirilmeli.

    çalışan, yanlışlıkla yetkisi nedeniyle geri alamayacağı bir işlem yapmış. ne büyütmüşsün birader ya.
  • siparişi geç gelince kuryeye kızan lavuk ile başına bir şey gelince müşteri hizmetlerine çemkiren lavuk arasında tercih yapamıyorum
  • git bakkaldan al o zaman
  • mevzu bahis konuşma, üslup yarmıştır ama arkadaş da bi yandan haklı. biraz şey gibi. çipasını isteyen trabzon tadında. kupa senin hakkın ama akp her halükarda oy atacağını bildiği için çipayı fenere veriyor. arkadaş hakir gören üslubu nedeniyle sözlükten destek alamayacak, taşak konusu olacaktır ama aslen haklı. bu konuyla ilgili aklımda kalacak olan insan olmayı öğrenmek çok önemli.
  • sülün osman'dan sonra gördüğüm en büyük dolandırıcı derya ç. olarak kayıtlara geçsin.

    12 tl dolandırmış beyimizi, amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun.
  • önüne geleni sözlük e almak...önüne geleni dolandırıcı ilan etmek....önüne gelene çamur atmak...3 kuruş a tenezzül ediyorsanız gidin kendi alışverişinizi bı zahmet kendiniz yapın...
hesabın var mı? giriş yap