• anadolu efes yıldız takımında oynayan basketbolcu. izlediğim kadarıyla,gayet soğukkanlı ve oyun sıkıştığında sorumluluk alabilen bir oyuncu. ayrıca leblebi gibi üçlük atabiliyor.
  • cenk akyol ve enes kanter'den sonra beni heyecanlandırabilen yegane oyuncu. cenk akyol beklentilerin epey altında kaldı, enes'in ne yapabileceği meçhul bakalım furkan neler yapabilecek.

    bileği gerçekten çok düzgün üst üste şutları eli titremeden yolluyor. ibrahim kutluay'dan sonra uzun süredir bu yapıda bir oyuncunun hasretini çekiyoruz, mükemmel olan uzun rotasyonumuz belirli br yere kadar bizi taşıyabiliyor ancak kısa rotasyonumuzun yetersizliğinden hep bir yerde tıkanıp kalıyoruz bu açıdan furkan'ın gelişimi milli takımımız için çok önemli.

    peki furkan bu kısa oyuncu eksikliğini kapatabilir mi, eğer yetenekleri ve potansiyelini korursa fazlasıyla evet. ancak alt kategorilerden üst kategoriye geçiş her zaman sıkıntılı olmuştur. mental gelişimi bu konuda belirleyici olacak, cenk akyol gibi muhteşem bir örnek var önünde, o ne yaptıysa yapmaması gerekiyor ki ileri de başarılı olsun.

    önmüzdeki 5 sene içerisinde şöyle bir beş izlememiz hayli olası,

    pg:kenan sipahi/berk uğurlu
    sg:furkan korkmaz/cedi osman
    f:okben ulubay/emir preldzic
    pf:metecan birsen/ersan ilyasova/furkan aldemir
    p:enes kanter/ömer aşık/egemen güven

    eğer bu oyuncular potansiyellerini sahaya yansıtabilirlerse altın çağımız olan 77/78/79 kuşağını başarı anlamında geçecekler gibi duruyor. ama dediğim gibi basketbol sadece fiziksel yeteneklerle oynanan bir oyun değil, mental gelişimin belki de en önemli olduğu oyun. bu nedenle bu genç arkadaşlarımızın mental açıdan gelişimi çok önemli milli takımın geleceği açısından.
  • 2013 u16 avrupa basketbol şampiyonası'nda harika bir performans gösteren anadolu efes oyuncusu. 5 maç sonunda 24.8 sayı ortalamasıyla turnuvayı sürdürüyor.
  • yazın bir köşeye bu adam bu toprakların yetiştirdiği en büyük basketbolcu olacak gerçekten çok dominant. oyuna her yönüyle katkı verebiliyor, asist, ribaunt, liderlik; skorer tarafından bahsetmiyorum bile. aşağıdaki video nasıl bir oyuncu olacağının sinyallerini veriyor bize.

    [http://www.youtube.com/watch?v=4yk2gpoo6ce http://www.youtube.com/watch?v=4yk2gpoo6ce]
  • ispanya'ya karşı u16 milli takımımızın 65 sayısından 31'ine imza attı. maçın en skorer ikinci oyuncusu olan ispanyol sadece 13 sayı üretebilmişken. şampiyonanın sayı krallığında tek rakibi kaldı. ukrayna'dan mykhailiuk. şampiyona'ya maç başına şunun gibi yaklaşık 5 üçlük sokarak devam ediyor.
  • az önce attığı turnikeyle şampiyona sayı krallığını ele geçirdi. sıralamada 3. sırayı da rusya'ya karşı 34 sayı üreten belçika adına mücadele eden thomas akyazılı elde etti.
  • heyecan verici istatistikler sunuyor her maç fakat henüz izleyemedim. italya'ya yenilip elendiğimiz çeyrek final maçında da 28 sayı bulmuş.
  • bugün ilk periyotta 15 sayı atmış cengaver, en son böyle bir performansı steven curry'den görmüştüm.
  • eurohopes'un 97 yaş grubunda en çok umut vaat eden 5. oyuncu olarak belirtilmiştir. fiziksel gelişimi yeterli seviyeye ulaşır ve yeteneklerinden bir şeyler götürmezse daha da iyi olabilir. tabi disiplinli ve öğrenmeye aç olması, psikolojik ve mental olarak da gelişimini sürdürmesi gerekecek.

    http://www.eurohopes.com/rankings/1997
  • 3 ocak 2014'te, profesyonel liglerde ilk kez hacettepe üniversitesi'ne karşı 10 sayı barajını geçmiş 16 yaşındaki basketbolcu. 20 yaş altı diğer oyunculardan okben, emircan koşut, burakcan yıldızlılı da takımları adına toplam 46 sayı kaydettiler.
hesabın var mı? giriş yap