• nirvana 1991'de alternatif rock'u mainstream'e getirmeden once, abd'nin en onemli underground rock gruplarindan biriydi washington dc cikisli fugazi. 87'de minor threat'in kullerinden dogmuslar. pearl jam ongrubu olarak cikmistir bazi konserlerine fugazi'nin.
    en cok ses getiren albumleri 1990 tarihli repeater. gayet basarili bir hard rock, punk kirmasi album.
    nirvana ve sonrasindaki populer alternatif rock akiminin disinda kaldilar bilincli olarak, kendi yaglariyla kavrulmaya devam ettiler. politik ve sosyal olarak oldukca aktifler washington dc'de. bilet fiyatlari konusunda cok hassaslar. konser biletleri maksimum 5$ olur.
    canli performanslari grubun en guclu oldugu alanlardan biri. ian mackaye'in mikrofonla sevismesini seyretmek keyifli. grup, her yilin agustos ayinda washington dc'nin fort reno park'inda ucretsiz halk konseri duzenler. washington dc'de olmak icin en iyi sebeplerden biri.
  • washington dc kokenli hardcore grubu fakat diger hardcore gruplarinin tersine daha politiklerdir ve straight edge olgusunu benimsemislerdir. konserlerinde sigara ve icki tuketimi, slam dance ve stage diving gibi olgulara yer yoktur. bunun nedenide, yine diger hardcore ve punk gruplarinin aksine bedene saygi ilkesinden gelmektedir. "bedene saygili olmak lazim ki, guclu olabilesin, guclu ol ki ayaklandiginda gucun ve aklin yerinde olsun, ve gelecege karsi umudun olsun" gorusunu savunmalarinin yaninda slam dance ve stage diving gibi konserde sergilenen bu erkek guc ve siddetine dayali davranislar "maco"lugu ve erkek hegomonyasini tesvik ettigi icin karsidirlar.

    politik yanlarini ise reagan ve bushsenior yillarinda hukumet karsiti konserlerinden, 90'larin basinda riot grrl'u desteklemelerinden, hayir amacli konserlerinin gelirlerini bedava kuraj kliniklerine ve bazi kurumlara vermesinden anlamaktayiz. muzik endustrisine ve medyasina tamamen karsidilar. buyuk plak sirketi reklamlarindan destek alan yuksek tirajli magizinlerle roportaj yapmaktansa fanzinlerle roportaj yapmayi tercih ederler.

    80'lerin basindan beri gelen tekliflere ragmen hic bir buyuk plak sirketiylede anlasma imzalamamasi, onun yerine mackaye'in minor threat'ten tanidigimiz jeff nelson'la kurmus oldugu "dischord records"da kalmasindan anlayabiliriz. amerika'da ki buyuk muzik sirketlerinde albumlerini bulmanin zor oldugu, onun yerine kose basindaki kucuk eski plakcida nerdeyse butun albumlerini bulabileceginiz, album ve konser fiyatlarini cuzdaninizi zora sokmayan, super, takdir ettigim grup.

    ayrica dischord records'u ararsaniz size cok yardimci oluyorlar ve gercekten cok sevecen insanlar. ordan albumlerini ismarlarsaniz normalden cok daha ucuza albumlerni alabilirsiniz.
  • sevdiğim grupların isimlerinin zikredilmesine, film ve dizilerde şarkılarının kullanılmasına bayılıyorum, içim kıpır kıpır oluyor. mesela, mud'ı izlerken neckbone'un fugazi tişörtünü gördüğümde hıaağğğ fugazi diye çığlık atmıştım. fugazi ve mud nasıl, nereden, niçin, neden?

    geçenlerde green room izliyordum, fugazi sticker'ı iki saniye göründü görünmedi, yine salak gibi sevindim.
  • marillion'un '84 tarihli albumu
    meali "fucked up, got ambushed, zipped in"dir ve vietnam savasinda ortaya ciktigina inanilan bir terimdir..
    fishe goreyse bu hayati ozetler...
    (bkz: incubus) bu albumden dir
  • john frusciante 'nin hayranlık duydugu grup.
  • zamanında ahmet ertegün atlantic records'a katılmaları için 10 milyon dolar önermiş, ancak reddetmişler. vay mk.
  • ilk albümden önce kaydettikleri demo'yu yayınlayan grup.
  • "fugazi might still reunite one day" demiş pitchfork, bakalım.
  • ortalığı yıktıkları dönemde sigara ve içki ilanı alan dergilere röportaj vermeyi red eden, ayıq kafa, enteresan bir grup.
  • düzenlemelerine bakınca, "bas gitarı en iyi kullanan gruplardandır" demek pek abartı olmaz sanırım.
hesabın var mı? giriş yap