• mültecilerin ülke sınırında durdurulması, gerekiyorsa silahla vurulmasını isteyen alman alternative für deutschland partisinin lideri. ve bu gibi siyasetçiler her geçen gün daha da destek alıyor.

    avrupa'da gözle görülür bir şekilde muhafazakarlaşma olduğu kesin.
  • almanya 'da aşırı sağcı ve kafatasçı bir siyasetçi.

    göçmen karşıtı "almanya için alternatif" partisinin lideri olan bu kadın, emniyet güçlerinin ülkeye yasadışı yollardan girmeye çalışan sığınmacıların üzerine gerekirse ateş açmasının yerinde olacağını açıklamıştı.
    almanya’da güya bu açıklama ise tepkilere yol açmıştı.
    ancak yapılan bir kamuoyu araştırması, afd liderinin yalnız olmadığını ortaya koydu. araştırmaya göre; almanların yaklaşık 3‘te 1‘i silahsız sığınmacıların üzerine gerekirse ateş açılmasından yana…

    buyrun bu da linki:

    http://www.hurriyet.com.tr/…gibi-dusunuyor-40050229
  • saksonya eyaletinin clausnitz kentinde hafta sonu sığınmacıları konaklayacakları yurt binasına getiren otobüse yapılan saldırılarla ilgili olarak sığınmacıları suçlayan alman afd partisi lideri olan 1975 doğumlu seksi kadın siyasetçi.

    web sitesi - http://frauke-petry.net/

    wikipedia - https://de.wikipedia.org/wiki/frauke_petry
  • tim sebastian kendisini epey terletmiştir. röportajın henüz başında gelen mültecilere silah sıkılmasıyla ilgili soruyla afallıyor kendisi. söylediklerinin arkasında bile duramıyor. "aslında o öyle değil, şöyle" diyerek derdini açıklamaya çalışıyor ama nafile. "silah kullanılması gerektiğini söyledim, mültecilerin vurulmasını kastetmedim" gibi cümleler kurabilecek kadar kıvranmış. yani kendisi sınırları korumak adına güvenlik birimlerinin havaya ateş edebileceğini söylemeye çalışmış sanırım, biz de yedik. diğer pegida sorusuna verdiği cevap da skandal. fakat islam ile alakalı sorulan soruya nispeten daha tutarlı cevap vermiş ve düşüncelerinin arkasında durabilmiş en azından. ancak islam dinine bakış açısıyla birey olarak müslümana karşı geliştirdiği tutumu arasındaki çizgiyi başarılı biçimde çekmesine rağmen, hemen ardından çarşafın yasaklanması gerektiğini söyleyerek bir başka çelişkiye imza atmış. özetle; bence oldukça başarısız bir siyasetçi ve bu kişiden de, partisinden de pek bir halt olabileceğini düşünmüyorum.
  • almanya müslümanlar merkez konseyi temsilcileri ile ortak bir toplantı yapmış olan afd lideri. beklendiği üzere, toplantı pek verimli geçmemiş.

    http://www.dw.com/…diyalog-sonuç-vermedi/a-19277767
  • almanya'da güvenlik birimlerinin vatandaşları korumaktan aciz kalması nedeniyle, vatandaşlarını bireysel silahlanmaya davet eden alman aşırı sağcı lider.

    http://www.dw.com/…an-populist-right-afd/a-19489733
  • dincilerin iki yüzlülügünün vatan millet dinlemedigini gösteren örneklerden bir tanesi. hanim abla dogu almanya dogumlu (dogu almanlar, muhtemelen baski ve yasaklar sonucu, bati almanlara göre daha dindar). kimyaci bir anne ve mühendis bir babanin evladi. bir yolunu bulup duvar yikilmadan önce bati almanya'ya gecmisler. kendisi de kimya okumus ve bu konuda doktorasi var. yani, kagit üzerinde gayet egitimli bir insan. yakin zaman öncesine kadar bir rahiple evli ve 4 cocugu var. ama arada ayni partiden (bkz: alternative für deutschland) politikaci arkadasi, kendisi de 4 cocuk sahibi bir beyle iliskiye girmekten de sakinmiyor.
    simdi, egitim yerinde, tip falan gayet düzgün, giyim kusam son derece modern. dindar abla, konu kendisi olunca evlilik disi iliskide bir mahsur görmüyor. güya dindar ve bunun sonucu vicdanli olmasi gereken bayan petry, kendisinde farkli olanlara da pek tahammül edemiyor.
    ha ben de mülteci istemiyorum türkiye'de de, üstlerine ates falan acilsin gibi insanlik disi fikirler nedense hep bu dincilerin aklina geliveriyor.
  • partide neo-nazilerin güçlendiğine dikkat çekerek istifa eden alman siyasetçi.

    http://www.dw.com/…-afdde-istifa-depremi/a-40694578
  • afd'den ayrılarak die blaue partei (blue party-mavi parti) adlı milliyetçi-muhafazakar çizgide yeni bir siyasi parti kuran alman kadın siyasetçi.

    http://www.dw.com/…nservative-blue-party/a-40938707
hesabın var mı? giriş yap