• sahte rakı içiminde esas insanı ölüme/körlüğe sürükleyen madde.

    sahte rakı üretiminde etil alkol yerine metil alkol kullanılır. metil alkol karaciğerde parçalanarak formaldehit'e dönüşür.

    olaylar gelişir.
  • yeni arabalar, yeni evler, yeni mobilyalar, yeni elbiseler ve yeni olan daha pekçok şeyden soluduğumuz ve hoşumuza gitmese de, koklamaktan tuhaf bir zevk aldığımız tüm o kokular, formaldehit kokusudur. en temel kullanım alanı ceset saklamak olan bu kimyasalın aynı anda hayatımıza giren ve hayatımızdan çıkan şeylere koku vermesi de enteresan bir çelişkidir. bu bakımdan yeni aldığımız bir arabanın mumyalanmış bir cesetten farkı yoktur*
  • formaldehit kimya endüstrisinde en yaygın olarak kullanılan ve üretilen maddelerden birisidir. formik aldehit ve metil aldehit olarak ta bilinmektedir. renksiz bir gazdır ve sıklıkla en fazla %40 lık olmak üzere sulu çözelti halinde kullanılır (formalin). formalin çözelitlerinde bir miktar da metil alkol bulunmaktadır. gerek gaz hali gerekse sıvı çözeltisi kendisine özgü, hoşa gitmeyen bir kokuya sahiptir. oksitleyen maddelerle hızla tepkimeye girer, yüksek derişimlerinde yanıcı bir sıvıdır. hidroklorik asitle bis (klorometil) eter buharı oluşturacak şekilde tepkimeye girer, oluşan bu madde ise kanser yapıcı bir maddedir. tıbbi laboratuvarlarda koruyucu sıvı ve sterilize edici madde olarak kullanılmaktadır. başlıca reçine imalatında ve kimyasal üretim ara maddesi olarak kullanılmaktadır. üreformaldehit ve fenolformaldehit reçineler köpük yalıtımı malzemelerinin, yapımında, sunta ve kontraplak imalinde tekstil ürünlerinin işlenmesinde, ve ayrıca, formaldehit üre, fenol ve melamin reçinelerinin yapımında kullanılmaktadır.
    formaldehit etkilenimi çoğu kez gaz halinde iken solunum yoluyla alınmasına bağlı olarak meydana gelir. ancak sıvı formaldehit deri yoluyla da emilebilir. işçiler, üretim sırasında, maddelerin işlenmesinde ve reçine imalatında etkilenebilir. sağlık elemanları, eğitim görevlileri ve öğrenciler de formaldehit içerisinde saklanan ve hazırlanmasında formaldehit kullanılan materyallere bağlı olarak yüksek etkilenim riski altındadır. tüketiciler inşaatta kullanılan bazı malzemelerden, kozmetiklerden, ev mobilyalarından ve dokuma ürünlerinden yayılan formaldehitten etkilenebilirler. ani formaldehit etkilenimi ölüme neden olabilir. koku eşiği 1 ppm civarındadır. koku duyusu yorgunluğuna bağlı olarak formaldehit kokusunu algılama eşiği zamanla yükselebildiğinden kokunun uyarıcı bir faktör olarak kabul edilmesi çok zordur. uzun süreli olarak düşük dozlarda formaldehite maruziyet solunum güçlüğü, ekzema ve allerjik reaksiyonlara yol açabilir. formaldehit insanlarda kanser yapıcı maddeler arasında sayılmaktadır. burun ve akciğer kanseri ile bağlantılı, beyin kanseri ve lösemiyle de ilişkili olduğu düşünülmektedir. havada 0, 1 ppm bulunduğunda, gözlerin sulanmasına, öksürüğe, nefes darlığına, hırıltılı solunuma, deri döküntülerine, allerjik tepkilere, göz, burun ve boğazda yanmaya neden olur. etkilenime bağlı olarak kusma ve ishale de yol açar. duyarlığa yol açması nedeniyle daha sonraki etkilenimler aynı derişimde daha şiddetli reaksiyolara yol açabilir. 2 ppm konsantrasyonda gözlerde tahriş yapar, 20 ppm de tek bir etkilenimle bile korneada kalıcı matlaşmaya neden olur. 25 ppm üzerindeki etkilenimler öldürücü akciğer ödemi dahil çok şiddetli tepkilere yol açar.

    (bkz: ppm)
  • kadavralar bozulmasin diye kan yerine bu madde pompalanir damarlara. sonra tip ogrencileri bu kadavralarla yillarca oynar, keser bicer.. cok agir bi kokusu varmis, kanserojenmis (bkz: sigaranin icindekiler)
  • yaptığım araştırmaya göre bu madde, yapıştırıcılar, halı alt kaplamaları, sigara dumanı, kozmetikler, bazı perde malzemeleri, boyalar, yer cilaları, sıvı yakıt yakan ev aletleri, tahta,doğal gaz, likit ev temizlik malzemeleri, ev halı ve döşemeleri, işaret kalemleri(markör) kağıt ürünleri, mobilya, halı, döşeme ve tuvalet temizlik malzemeleri, banyo kaplama malzemeleri, vinyl yer kaplamaları, tuvalet temizleme malzemeleri ve duvar kaplamalarında da bulunuyor..
  • elidor sampuanlarin icinde bulunan kanserojen madde. elidor yetkililerine bunu belirten bir mektup yazip yolladigimda, cevap olarak kullandiklari formaldehit miktarinin bilmemne kanununa göre belirtilen yasal limitin altinda oldugunu belirtmislerdi. ama sorarim size bu ülkede hangi sey gercekte yasal limitin altinda acaba. ya da bu yasal limiti kim neye göre belirlemis. son bulgulara göre güncellenmis mi? ben sahsen kafama formaldehit iceren bir sampuan sürmekten hic de haz etmem isterse abd nin yasal sinirin altinda olsun.
  • brezilya fönü denilen, saçların 6 ay düz olmasını, bakımlı görünmesini sağladığı iddiası olan şahane icatta da bu kullanılır. hatta bizzat keratinle birlikte saça sürülerek saçların ütülenmesi şeklinde gerçekleştiriliyormuş bu işlem.
    gerçekten 600 lira bayılıp bunu gönüllü olarak yaptıranlar var mı bilmiyorum tabi de, yani kadınlar güzellik uğruna neler yapabiliyor, daha ne diyeyim.
    kadavra kimyasalı lan? kanserojen?

    sonra da vay efendim kadınlar çok bakımsız, yok makyajsız ruh gibi geziyorlar, vay efendim her gün fön çektirenlerin bi bildiği var denmesin. 40 yaşında ceset gibi görünmek istemeyenlerin de bi bildiği var.
  • pek çok yapı malzemesi ve ev eşyasında bulunan, insan sağlığı ve ekosistem için çok zararlı kimyasal bir madde . renksiz, keskin kokulu bir gazdır. insanları farklı şekillerde etkiler, bazı insanlar fazla bir rahatsızlık duymazken, bazılarının ise düşük düzeyde formaldehitten bile ciddi şekilde etkilenebilir.

    bu gazın bulunmadığı bir ev düşünülemez. sigara dumanından,borusuz katalitik ve gazyağı yakan sobalara, boyalardan tutkal ve kaplama ürünlerine, yapıştırıcı ve boya soyuculara kadar sayısız malzemede formaldehit tek başına ya da diğer kimyasal maddelerle birlikte bulunur. hatta, uzun süreli ütü kalitesi sağlamak için bazı giysi ve kumaşlarda bile formaldehit bulunuyor.

    evlerimizdeki en önemli formaldehit kaynağı, yapıştırıcı olarak "ure formaldehit" içeren sıkıştırılmış tahtadan yapılan yer döşemeleri, dolap, dolap rafları, duvar kaplamaları, mobilyalar, oda spreyleri, kumaş dokumalar, ev temizliğinde kullanılan çeşitli sıvılar, döşeme cilaları, duvar kağıtları, halı ve boyalardır.
    mobilyaların havaya formaldehit yaymaları eşyanın eskiliğine, evin ısı ve nemine göre değişir. ısı ve nem ne kadar yüksek ve eşya ne kadar yeni ise, formaldehit yayımının o kadar fazladır.

    formaldehitten daha az zarar görmek için öncelikle formaldehitsiz ürünler tercih edilmesi gerekir. air-condition ve nem giderici aletler kullanılarak evin ısı ve neminin düşük tutulması gerekir. evler çok iyi havalandırılmalıdır. uzun süre ütülü kalmalarını sağlamak için formaldehit eklenmiş elbiseler kullanmadan önce yıkanmalıdır.
  • anatomi derslerinin bir numaralı esansı..kapıdan girdiginiz anda koku midenize ulasıp 9 siddetinde bi sarsıntıya sebeb olur. neyse ki burun reseptörlerimiz cabuk yoruluyor, yoksa 2 saatlik dersin sonunda telef olurduk..
  • hastaneleri garip kokutan $ey
hesabın var mı? giriş yap