• oyle muhtesem araliklarla geliyorlar ki, kredi karti ekstresini de katarsak hayatimda bi yerlere borclu olmadigim 1 saniye bile yok. otomatik odeme talimati denen cacik yuzunden is daha da kontrolden cikiyor.

    son bi yildir luzumsuz olan her seyi kapattim. digiturk, ev telefonu falan yok artik. taahhutlu kampanyalardan uzak duruyorum. hicbi yere baglanmak istemiyorum. asla taksitli alisveris yapmiyorum. tum faturalarimi internet bankaciligindan kendim oduyorum. otomatik odeme yok.

    sadece bi tane banka hesabim var. o da maas hesabi. hesap isletim ucreti, kart aidati vs yok.

    bu sekilde isler biraz daha benim kontrolumde gibi. yarrak gibi yorucu bi isim var, maasimdan daha fazla vergi oduyorum ve kazandigim paranin bi kurusunu dahi kan emicilere kaptiramak istemiyorum artik.

    bu adamlarla yaptigimiz her anlasmada aslinda onlar kazaniyor. sistem mistem, modern kole cart curt deyip okuyucunun kafasi sikmek istemezdim ama gercekten hapiste gibi hissediyorum.

    tek istegim isimi adam gibi yapip kazandigim 3 kurusun 2'siyle sabah eve donerken (hesabin butcemi ne kadar zorlayacagini dusunmeden) guzel bi yerde kahvalti yapabilmek, kalan 1 kurusu da bi kosede biriktirebilmek.

    su faturalar olmasaydi hayat biraz daha guzel olurdu sanki.
  • silindirik parçaların içlerine (genellikle torna ile) açılan kademe. rulman yeri, parça geçmesi, vb. işler için açılır.
  • bir faturanın üzerinde olması gereken şeyler var , maliye bakanlığı ibaresi , serisi ,numarası , firma ünvanı vergi numarası falan filan zımba teli bunların arasında yok , bakın tekrar ediyorum zımba teli fatura üzerinde olması gereken bir şey değil.

    faturayı kesip üçe katladıktan sonra niye sağ ve sol köşesine zımba basıyorsun anlamıyorum ama, tamam hadi bunu yaptın sonra zarfa koyup üzerine 3 tane daha zımba basıyorsun yaa zorun ne kardeşim ? irsaliyesini de üzerine zımbalıyorsun 3 tanede ona , sonra malla beraber ambara veriyorsun , ambarcı da bakıyor ooo bu 10 tane zımba yapmış benim neyim eksik diyor o da üzerine 5 tane ekliyor. sonra o fatura türlü badireler atlatarak elimize ulaşıyor. zaten fatura gıcık bir şey üzerine 50 tane zımba basarak daha gıcık hale getirmesen diyorum.

    onları açarken ne zorluklar çekiyor insanlar bir bilsen basamazdın o zımbaları. ben hiç zorluk çekmiyorum ikinci üçüncüden sonra eeee yeter bee .. deyip çekiyorum gerçi fatura yırtılıyor böyle yapınca ama benim ruh sağlığım senin faturadan daha mühim yapacak bir şey yok. bazen sebat edip tek tek çıkarıyorum telleri. eskiden kağıt katlayıp keserdik , değişik şekiller çıkardı kağıdı açınca meydana , senin faturanda öyle oluyor.

    şu mübarek günde dilerim ki zımba telleriyle sorunlu olan sen ve senin gibiler en kısa zamanda e-fatura’ya geçersiniz inşallah.
  • elektrik su gaz tüketimi sonucu evimize gelen belge. faturalarda uzerinde yeterince bilgi yok. bu faturalarda ödenmesi gereken para vergiler ve harcanan yazıyor. devletin elinde daha fazla bilgi yok mu? geçen sene aynı dönemde ne kadar harcamışım? harcamam artmış mı azalmış mı? mahallemde ortalama hane başına ne kadar tüketim yapılmakta? ben optimum ne kadar tüketmeliyim(hanedeki kişi sayısı metre kareye göre geçen sene aynı döneme göre tüketime göre bir sayı verilebilinir) devletin benden beklentisi ne? buna göre not verilip çok iyi, iyi süper vs denerek insanların motivasyonu artırırılabilinir.
    bu datalar faturda yazsa insanlar eminim daha az tüketmeye çalışırlar. ekonomik zorluklarla zaten az tuketmeye çalışıyoruz biliyorum ama ekonomik zorluklar olmadığında da insanlar daha az tüketmeye çalışır bu şekilde.
    https://www.sciencedirect.com/…ii/s0095069620300383
    https://ars.els-cdn.com/…-s0095069620300383-gr1.jpg
  • faturayla ilgili soru ve cevapların mevcut olduğu güzel bir link;

    http://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/koray/014/
  • faturaları zam ve psikolojik yıpranmadan uzak bir şekilde ödemenin formulünü açıklıyorum.

    örneğin, elektrik faturası için çalıştığınız bankadan bir banka hesabı açın. son 12 ayda ödediğiniz aylık faturanın ortalamasını alın. mesela aylık 100 tl elektrik faturası ödüyorsunuz;

    100x12=1200 tl senelik elektrik faturası ödüyorsunuz.

    yıllık toplam fatura bedelinize %10'u kadar ekleyin;

    1200x10/100=120

    %10'u yıllık toplam miktara ekleyin;

    1200+120=1400

    bu 1400 tl'yi dolara çevirin. güncel kurla 162 dolar.

    bu 162 doları alıp banka hesabınıza koyun. dolar artarsa elektriğe de zam gelecektir. farkı kur farkıyla kapatırsınız. ola ki* kur farkından fazlasını yansıtmış olsunlar faturaya, oradaki farkı da yine kur ile değerini korumuş %10 farkınızla karşılamış olursunuz.

    elektrik faturası örneğini, su ve doğalgaz için de uygulayabilirsiniz.

    peşin not. ben bu entry'yi yazıp kenara atmışım. güncel kuru bilmiyorum, güncel kura göre hesabınızı yapın abi.
  • istendıgınde ıstenen esnafın yuzunu burusturmasına sebep olan kagıt parcası.
    (bkz: kdv)
  • 8 gün içinde itiraz edilmemişse malın verildiğine ve hukuki ilişkinin varlığına değil bedeline ve miktarına dair kesinleşme olan*, ayrıca sözleşmede vade farkı yoksa yine süresinde itiraz etmemenin satıcı için ayrıca alıcıdan vade farkı isteme hakkını doğurmayan belge.
  • vergi kaçırma amacı güden işletmelerin %3 ile %15 arası oranlarla satın aldığı kağıt parçası.
  • bunlari 5 yil saklamak gerekiyomus, cope atanlara duyurulur
hesabın var mı? giriş yap