• ayıran anlamına gelir. hz. ömer'in lakabıdır. hak ile batılı birbirinden ayıran anlamında verilmiştir ona bu lakap. farik ve mümeyyizdeki farik sözcüğü ile aynı kökten gelir. alameti farika (marka) var bir de.
  • yukarıdaki bazı yanlış anlamlara inanmamak gerekir, nerden duyulduysa yanlış bazı bilgiler vardır. yazarlara yalancı demiyorum haşa, onlar da başkalarının yalancısıdır kanımca ama faruk güçlü kudretli manasına gelmez, farklı manasına da gelmez. faruk; iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, haklı ile haksızı ayırt edebilen kişi demektir. hz. ömer'e de adalete olan inancı dolayısıyla bu lakap takılmıştır. günümüzde de göreceğiniz gibi her iki faruk'tan birinin ilk adı ömer'dir.sebebi de az önce anlattığımdır daha önce pek çok yazarın belirttiği gibi.faruk kelimesinin anlamına çok yakın başka bir isim de furkan dır.furkan bilindiği üzere kuran demektir.hatta bazı kuran kitaplarının üzerinde kur'an-ı kerim değil furkan-ı kerim yazar.kuran yani furkan doğru ile yanlışı ayırt eden kitap demektir.faruk ise doğru ile yanlışı ayırt eden kişi demektir.bir yerde faruk, furkan, kuran çok yakın anlamları olan üç kelimedir.

    kendi fikirlerime göre küçük bir çocuğa da, yaşlı bir dedeye de yakışabilecek bir isimdir.insanın üzerine her yaşta oturur.berkecan gibi bir isim bir dedede pek hoş durmazken küçük tatlı bir çocuğa yakışabilir belki ama faruk'ta böyle bir durum söz konusu değildir.

    faruk, sürekli isimleri furkan olarak hatırlanan insanların gerçek adıdır.sürekli karıştırılır.
  • hz. ömer'in lâkabı. adâleti ile ün kazandığı için bu isim verilmiştir.

    haklıyı haksızdan ayırmakta pek mâhir olan anlamına gelir.
  • faruk hz.ömerin lakabı olarak ve doğru ile yanlışı hak ile batılı ayıran manasına geldiği söylenmektedir ben de böyle biliyordum fakat bir gece teke tek özelde bir profesör (yanlış hatırlamıyorsam mehmet çelik) arapça grameri icabı yukarıdaki manayı karşılayan kelimenin farik olması gerektiğini faruk lakabının ise süryanice kurtarıcı anlamına geldiğini bir şehrin islam ordularınca kuşatılması üzerine bizans baskısından bunalan halkın şehri hz ömer'in bizzat gelmesi halinde direnmeden teslim edeceklerini hz ömer gelince faruk( yada fouruk tam hatırlayamadım) şeklindeki bağırdıklarını ve arapçayada bu şekilde geçtiğini söyledi
  • freddie mercury'nin gerçek ismi değildir, çok bilinen bir yanlıştır bu. farrokh bulsara olarak latin harfleriyle tanımlanan freddie mercury'nin gerçek ismi kökleri sebebiyle arapça'dan değil, farsçadan gelir ve "ferruh" olarak telafuz edilir.

    farsça'da ferruh'un ne manaya geldiğini öğrenmek için bi zahmet: (bkz: ferruh)

    edit: beşiktaşlıyım, adım da ferruh değil.
  • cem yilmaz gosterisinde "fa! fa!" diyerek kalan, hayali sahsiyet.
  • default berber ismi. herkesin mutlaka bildiği bir faruk berber/kuaför vardır. yoksa da olacaktır.
  • farklı manasına gelir.
  • freddie mercury'nin asil adi oldugu iddia edilen isim. halbuki asil adinin turkce'deki karsiligi ferruh'tur.

    (bkz: #32170463)
  • asıl adı fahrettin olan, aile içinde fikret denen, arkadaşları tarafından kısaca fiko diye çağırılan, kikirik kızların fik demeyi tercih ettiği bir modeli mevcut isim çeşidi.
hesabın var mı? giriş yap