• ingiltere'nin preston şehrinde yapmış olduğum ve 1 sene boyunca fotoğrafçılığın dibine vurduğum gönüllülük hizmeti.

    "mühendisliği bunun için mi okudun, ne işin var orada?" edalarına inat, gittim, gördüm, polonya'ydı, yunanistan'dı arşınladım, hatta hayvani bir iş bulup work permit alamadığım için kahrolduğum büyük bir döngü.

    en kötüsü de dönüş. bu ülkeye geri kalmışlığı ve cehaleti yüzünden o kadar öfkeliyim ki bazen gitmeseydim daha mı iyi olurdu acaba diyorum.

    ignorance is bliss mi bilmiyorum ama yurtdışı hala hayalim, hala fırsatını bulursam affetmem giderim, iki kere iki dört.
  • evs bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için yardımseverlik çalışmalarında bulunan bir organizasyondur. gönüllü olarak çalışanların yiyecek, barınma, dil eğitimi**, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım, yardım, az miktarda cep harçlığı sağlayan ayrıca avrupa birliğine dahil ülkelerden gönüllünün seçtiği herhangi birinde ve projede istediği sürede çalışmasını sağlayan bir organizasyondur. bir projesi, kısa süreli ( 3-24 hafta- sadece engelli gençlere ve imkanı kısıtlı gençlere yönelik ) ya da uzun süreli ( 6-12 ay ) olarak belirli bir süre için başka bir ülkede gönüllülüğe imkan tanımaktadır. ayrıca bu organizasyona 18-25 yaş arasındaki bütün gençler başvuruda bulunabilir. bunun dışında hiçbir şart aranmamaktadır. ülke ve proje seçimi için verimli iki link bulunmakta:
    http://ec.europa.eu/…uth/program/sos/hei/hei_en.cfm
    http://www.4evs.net/…ch.php/search_evs_projects.htm
  • avrupa gönüllü hizmeti.
    iki gündür arkadaşımla motivasyon mektubu ve cv hazırlamaya çalışıyoruz. daha başvuru aşamasına geçemedik. zaten bu güzel nimetten yeni haberim oldu. cv hazırlarken bir çok ilanı kaçırdığımızı görüp üzüldüm. umarım her ay böyle yoğun ilanlar oluyordur.
    bir hafta gibi bir sürede şunları öğrendim:
    1. avrupa gençlik portalı bu siteye üye oluyorsunuz ve mailinize gelen mesajda size bir numara veriliyor. o numara sizin kimliğiniz oluyor. başvuru yaptığınız zaman bu numarayı kullanıyorsunuz.
    2. europass bu siteden cv ve motivasyon mektubunu hazırlıyoruz.
    3. bu aşama ise başvuru aşaması. umarım cevap alırım.
    motivasyon mektubunu hazırlamak icin youtube' da powtoon diye bir site önerdiler. bu program powerpoint sunumunun biraz daha gelişmişi. ücretli bölümleri var. şu aralar çok fazla siteye üye olduğum için denemedim. ücretsiz olarak indiremeyebilirim, diye şüpheye düştüm. normal mektup yazmayı düşünüyorum.
    not: gönüllülük projelerine 18-30 yaş arası tüm gençler katılabiliyor.
  • bunun için bir yıl uğraşıp polonyadan alanımla da ilgili olan 1 yıllık kabul aldım. ne yaptım peki? işten ayrılıp kpss çalışmaya karar verdiğimden mütevellit gitmedim. ömür boyu pişman olacağımı biliyorum sözlük. yazayım da unutmayayım.
  • hz. muhammet döneminde, müslümanlar yesrip'e hicret etmeden önce şehirdeki iki arap kabilesinden biri. hicretle birlikte muhacirler de ortama dahil olmuşlardır.
    ayrıca diğer kabile olan hazreçle birlikte ensar kümesini oluştururlar.
  • ocak 2007 itibariyle diğer avrupa birliği ülkeleri ve kalan tek aday ülke türkiye'de de, içinde yer alan eylemleri ve başvuru koşulları, program süreleri vb bir dizi değişiklikle beraber yürürlüğe koyulan ve adı youth in action olarak değiştirilen yeni gençlik programı içindeki eylem 2 programının diğer adının kısaltmasıdır.

    yaş kriterinin 18-25 yerine 18-30 yaş olarak değiştirilmesi, program süresinin 6 ila 12 ay arası iken, 2 ila 12 ay arası olarak değiştirilmesi programın en önemli değişikliklerindendir. ayrıca program gönüllü, gönderen kuruluş ve ev sahibi kuruluş üçgeni esas alınarak işbirliğine dayalı bir çalışmayı gerektirmektedir. yeni program dahilinde gönüllü, eylül 2007 itibariyle de gönderen kuruluş olarak ancak program ile ilgili akreditasyon sürecini ulusal ajans ile gerçekleştirmiş olan kuruluşlar içinden seçerek programdan yararlanabilmektedir. bunun temel sebebi, aynı zamanda sivil toplum kuruluşu olan gönderen kuruluşların araç olarak görülmesini önleyerek, gönüllünün, ev sahibi ve gönderen kuruluşun da sosyal sorumluluğa sahip olmalarını sağlamaya yöneliktir, anlamlıdır.
  • evs.. iyi ki yaptım dediğim ve hayatimda bir daha gelmeyecek 10 ayım!! yes,no ve tamam kelimeleriyle tek basıma ilk yurtdışı macerama çıkışım, heyecanım!! dünyanın onca ülkesinden insanla biraraya ggelebilmek dinin i ırkın ve en önemlisi de dilin ne kadar mükemmel bir sşey olduğunun farkına varisim.. sayisiz yolculuğa cikisim şehir değiştirir gibi ülke degistirmem sokaklarda saatlerce yurumem yüzlerce yemek tatmam içecek tatmam.. en büyük hayalimin içinde yapmak istediğim onca küçük hayalleri gerceklestirmem. ne bileyim otostopla ülke degistirmekten tutun da sahnede şark ı söyleyene kadar hepsi ama hepsi. nasil hala tadı damağımda. nasil özlüyorum bir bilseniz. hele yalniz yaptığım tren yolculuklarında gunlugumu açıp rahatça kim okur acaba derdine girmeden yazmanın keyfi. kimse anlamıyor ya. o kadar keyif veriyordu ki. o kadar ozgurluktu ki her sşey ama her şey!! edindiğim arkadasliklar, bakış açıları, nasıl anlatayım ki bu on aya neler sigdigini...! ne lezzetler her sşeyin içinde ayrı tatlar! anlatamam ki tatmanız lazım!
    elinizi çabuk tutun! 30unuza kadar evs yapın.yaptırın!
  • 2 kez katıldığım efsane program, ilk olan 2014 yılında 2 ay katıldığım ve bulgaristan'ın küçük bir kasabasında yer aldığım bir projeydi, proje konusunun müze restorasyonu olmasından dolayı projeye katılım sadece türkiyeden ibaretti, biz buradan 20 türk gidip 2 ay boyunca yalnızca 3 gün müze işleriyle uğraşıp geri kalan nerdeyse her an gezip tozmuştuk yani anlayacağınız tam anlamıyla evs projesi değildi, ikinci projem ise 2016 haziran ve eylül ayları arasında 3 aylık bir projeydi ve romanyanın ufak bir şehrindeydi bu sefer proje konumuz gençlik merkezinde proje yazımı ve uygulaması üzerineydi, yerelde bulunan gençlerle birlikte projeler yazıp hayata geçirmekti ve burs eğer katılımcı ülkeler italya, gürcistan ve türkiyeydi, ben bir erkek olarak 5 kadınla aynı evde kalmanın aslında uzaktan mükemmel yakınlaştıkça ne kadar iğrenç bir şey olduğunu anlamıştım bu projede neyse orası çok uzun ancak tam anlamıyla haftasonları hariç her gün çalışmıştık onun dışında yine gezdik tabi, size evs projesini açıklamam gerekirse; vize ücreti, vize için konsolosluğa bulunduğun şehirden yapmış olduğun gidiş-dönüş ücretleri (her gittiğin sefer sayılıyor), ulaşım ücretlerin, sağlık sigortan, aylık yeme-içme masrafın, konaklama ve bonus kişisel ihtiyaçlar için ülkeden ülkeye değişen cep harçlığı veriliyor ayrıca mentörün oluyor ve evde yada nerede konaklıyorsan tüm sorunların çözülüyor ayrıca örneğin bize hat ve bankamatik kartı çıkartmışlardı romanya'daki projede ek olarak iki projedede yerel dil dersi almıştık yani baya güzeldi aslında, dahası için mesaj kutumu yeşillendirebilirsiniz efendim
  • almanyaya ilk gidisime vesile olan program. herkesin yasamasi gereken bir tecrübe. insana farkli bakis acilari kazandiriyor. baska bir kültürü yakindan tanimanin en iyi yolu.
hesabın var mı? giriş yap