• avrupanın en büyük endüstriyel laboratuvarı olan kuruluştur.birçok endüstriyel alanda laboratuvarlık hizmeti vermektedir.asıl olayı türcert aş iştiraki olarak yerli sermaye destekli faaliyet göstermesidir.

    (bkz: ukteydim doldum)
  • türkiye'de faaliyet gösterip, test ihracatı yapan ulusal laboratuvardır. askeri ve medikal cihazların uygunluğu alanında adına çok sık rastladığım geniş akreditasyon ve çok fazla şubesiyle faaliyet gösteriyorlar. menşei türk olmasına rağmen avrupa laboratuvarı kısaltması olan "eurolab" ismini kullanmaktalar.
  • eurolab laboratuvarı, ismini duyduğunuzda "aha, burası kesin dünyayı kurtaran bir yer" demeden edemeyeceğiniz, adeta bir bilim kurgu filmi seti gibi duran, ama aslında çok daha fazlasını sunan bir yerdir. işte, laboratuvar önlüğünü giyip taramalı elektron mikroskobu başında poz verme isteği uyandıran bu mekân hakkındaki düşüncelerim.

    laboratuvarın hollywood versiyonu:
    eurolab, laboratuvar önlüklerinin asla kirlenmediği, herkesin saçının daima mükemmel durduğu hollywood filmlerini aratmayacak bir atmosfere sahip. ancak unutmayın, burada yapılan işler gerçek. yani, deneyler sırasında patlayan şeyler genellikle sadece beyin hücreleriniz oluyor (bilgiyle dolup taşma durumu).

    hizmetler neler mi?
    bir kere, eurolab'ın sunduğu hizmetler listesine bakınca, "acaba ben de mi bir şeyler test ettirsem?" diye düşünmeden edemiyorsunuz. malzeme testlerinden çevresel analizlere, adeta laboratuvar hizmetlerinin 'şefin önerdikleri' menüsü gibi bir şey. ve tabii, her şey akredite. yani, "bu sonuçlara güvenebilir miyim acaba?" diye düşünmenize gerek yok; eurolab damgası varsa, o iş tamamdır.

    müşteri deneyimi ve sektördeki yeri:
    eurolab'ın müşteri hizmetleriyle ilk temasınız, sizi "vay canına, burası cidden başka" dedirtecek cinsten. iletişimdeki açıklık ve samimiyet, laboratuvar test sonuçlarınızı beklerken bile sizi rahatlatıyor. ve elbette, sektördeki yeri... sanki laboratuvarlar liginin barcelona'sı gibi; herkes orada oynamak istiyor, herkes sonuçlarını oradan almak istiyor.

    sonuç olarak, eurolab ile tanışma fırsatı bulursanız, sadece laboratuvar testleri yaptırmayı düşünmeyin; bir yandan da bilimin bu büyülü dünyasının tadını çıkarın. kim bilir, belki laboratuvar önlüğünüzle bir selfie bile çekmek isteyebilirsiniz. sonuçta, bilim her zaman ciddi olmak zorunda değil, değil mi?
hesabın var mı? giriş yap