• ensekokunüze denk gelecek şekilde konanlarına had safhada ifrit olduğum taciz zamazingolarıdır... aslına bakarsanız tenin her hangi bir yerine denk gelecek şekilde konmuş olan tüm etiketler beni ifrit etmekte!!! bu marka etiketlerinin kıyafetlerin içine dikilmesinin ne zıkkımın dibine yaradığını anlamamakla beraber illaki batan bir kumaş türünden yapılmış olmalarınıysa hiç ama hiç anlayamamışımdır... bütün kazaklarımın/t-shirtlerimin vs.. enseköküme denk gelecek şekilde dikili olan etiketlerini sökmüşümdür şimdiye kadar.. bu sökme işlemi esnasında da güzelim kazağın/t-shirtün o kısmında bir delik oluşmuştur.. delik oluşmamışsa da git gide sökülecek bir ip kaçmıştır... sözkonusu ettiğim şikayetlerimden mütevellit (pek haz ederek önermesem de) tüm tekstilcilerin malum yaftayı hiç olmazsa kıyafetlerin tenle temas etmeyecek -ve bilhassa amaçlarına* daha uygun olacağını düşünerek- dışardan görünür bir yerine kondurmalarını öneriyorum şiddetle...
  • etiket çeşitleri:karton,deri,dokuma,metal,plastikten yapılır.marka,süs,bayrak,sallantı kartı,barcod sticker ve düğme-rivet diye çeşitlendirilir.yıkama talimatları da etiketten sayılır.japon akmaz, avrupa akmaz ve satenden yapılır.dokuma etiketler atkı sayılarına ve kullanılan iplik çeşitlerine göre,karton etiket karton kalitesi ve üzerinde kullanılan kuşgözü,pul,ip yada deri ve iğneye göre fiyatlandırılır.emek karton etikette diğer etiketlere göre daha fazladır.etiketçiyim ordan biliyorum.
  • pazarlamanın yarısıdır..
  • önemli değildir. insanların "nerede okudun?" "nerede staj yaptın?" "nerede çalıştın?" sorularında "100 kişiye sorduk işte on popüler üniversite/şirket" mantığında birer etiket delisi olmaları kendi aptallıklarıdır.

    bıktırıcı olabilir evet, ama önemli olan, sdgsdg dur bi dakka ya önemli olan neydi? hah siklememek evet. mesai bitimine doğru bir mala bağlıyor insan pardon sdgdg. sizi mala bağlayan etiket manyağı patronlar utansın. (çok güzel etiket derim.)
  • bunların bir de beyaz arkası yapışkanlı, dosyalara, zarflara bilgisayardan istediğinizi düzgünce yazmanızı sağlayanları vardır. ebatları 9x9, 7x9, 3x9 cm vs. olan etiketleri bir programla ayarlarsınız, bir tanesine yazdığınız adres hepsinde otomatik olarak çıkar sonra yazıcıdan bastırırsınız. ofis hayatını kolaylaştıran, gönderinizin profesyonel gözükmesini sağlayan işlevsel bir olaydır.

    gel gör ki word ile excel ile access ile başaramadım, hangi programla yazdırıyorduk biri bir hatırlatsa ah ne güzel ne güzel!?
  • ya lanet olsun alt tarafı küçük bir fular aldım anneme yılbaşı hediyesi diye, kolum kadar etiket yapmışlar. fulari katlayıp kutuya koyuyorum, etiket yine fiskiriyor icinden. etiketi fular diye dolayacağız herhalde boynumuza. kolum da uzundur, hani, bilginize. bu ne ya?
    fiyat/performans eğrisi ile de alakalı oldugunu düşünmüyorum bu uzun gılgamış destani gibi etiketin. hepsine koyuyorlar artık. genelde avrupa ürünlerinde daha cok oluyor ama bu. kolum kadar ya, ölçtük. *
  • günümüzde etiket önemliymiş. kişilikten, düşüncelerden hatta görünüşünden önce etiketin geliyor. yani seni tanımlayan sıfat. isterseniz, orospu çocuğunun teki olun insanların gözünde ilk etapta fark etmez. zengin sıfatına sahipseniz herkes size yanlamaya çalışır, bir bok yapmasanız bile saygı görürsünüz.
    tıp okuyorsanız bile bunu duyan kızlar size yazmaya başlar, veya sağlam bir üniverisite etiketine sahipseniz. gözlemler hep bunu gösteriyor.
    insanların bu puştluğunu fark ettikten sonra beni iyi ambalajlayacak şeyler için kararlar vermeye başladım.
  • bulunduğu ortamda, ben ayrıcalıklıyım, mesajı vermek amacıyla soyut anlam yüklenen gösterge. bak ben/biz bildiğin gibi değilim/ değiliz anlamını sezdirir.

    git başka bir yere etiket göster!
  • bandrol, ya da yafta da denebilir. bir malin uzerinde yer alir; sade etiketlerde (duz etiket) marka adindan baska birsey bulunmayabilir, daha komplike etiketlerde yikama kilavuzu, fiyati, vs yazar.
  • adab-i muaseret, yani gorgu kurallari anlamina da gelmektedir.
hesabın var mı? giriş yap