• 1300 tl maaşla, günde 13 küsür saat çalışmak için milletin kapısında yattığı, bir de "beni almadılar" diye ekşi sözlük'te zırladığı firma...
    sözüm bütün işletme - iktisat mezunlarına:
    gidin başka yerde çalışın amına koyim! yüksek lisans falan yapıp, simitçiden az kazanacağınız yere girme; "ben ernst & young" da çalışıyorum diyebilme hevesinize sokayım...
  • dünya çapında 85 000 (yazıyla seksen beş bin) çalışanı bulunan şirket

    (bkz: maşallah)
    (bkz: allah arttırsın)

    edit: 103 bin'miş, 140 ülkede faaliyet gösteriyorlarmış, maşallah allah arttırmış arada
  • çalışanlarını 'türkçe arasına ingilizce kelimeleri sıkıştırma' kabiliyetine göre seçtiklerini düşündüğüm firma.
  • (bkz: ernst & fink)
  • en yakin arkadasimin akil sagligini alan sirkettir. overtimelara para odemezler. overtimelari tatil olarak da vermezler. pazar gunu arayip mesaiye cagirabilirler. universiteden mezun a2ye (ikinci senelik asistan) tercume yaptirirlar. eger baslarinda olan seniorin is disinda bir hayati yoksa o seniorlar o zavalli yeni mezunlari oyuncak ederler sirkette. her zaman sik olmanizi beklerler, hele de musteriye gidilecekse. ve yine de yeni baslayanlar babalarindan harclik istemek zorunda kalirlar ilk bir kac sene.

    nefret edilesi sirkettir gozumde.
  • kurumsal finansman ya da bazı kritik m&a/consulting ekiplerinde değilseniz, bu tip big 4 şirketlerinde, herhangi bir çalışan çok kolaylıkla piyasadaki bir başka çalışan ile değiştirilebilir.

    o yüzden değerli değilsiniz big 4'da, çünkü eşleniğiniz piyasada mevcut.

    ne yapın edin corporate finance ve m&a/consulting taraflarının kritik ekiplerine girin. yoksa asgari ücretten hallice hayatınıza devam edersiniz.

    tax/audit tarafı maalesef kravatlı maraba olarak hayatına devam eder buralarda.
  • üniversiteden mezun olunca iş bulamam kaygısıyla daha ne iş yapacağını bile bilmeden başvurularda bulunan; pırıl pırıl, çalışkan ve hatta bazen partner olma hayalleri bile taşıyan gençliği bünyesinde barındıran denetim ve danışmanlık şirketidir. bu gençlerden iş kavramının özel hayattaki bir çok değerin üzerinde tutulması beklenmektedir. bu düşünce bütünlüğü bir şekilde çalışanın derisinin altına enjekte edilir, öyle ki kişi bir süre sonra kendinden verdikleri için takdir beklemez bir hal alır. lakin kariyer hedefleri oturmuş, hayalperestlikten uzak olan kişiler için en iyi başlangıç noktalarından birisidir. biraz sebat etmek gereklidir sadece. çok kısa zamanda başka yerde edinilemeyecek bir bilgi birikimine sahip olunmasının yanında kişinin hayatına etki edecek insanlar ile tanışmanın da mümkün olduğu yerdir. işin hızı ve çekiciliğine kendini kaptırıp, kariyer basamaklarını şirket bünyesinde tırmanmak da başka bir opsiyondur. beytem ise candır, buram buram ilyas salman kokar.
  • her sene gelip /etc/passwd, /etc/ftpusers, /etc/inet.conf, /etc/syslog.conf gibi dosyalarin icerikleri ve erisim haklarini isteyip giden firma. yakisikli ve sik bir bey le guzel ve sik bir bayandan olusan ekipleriyle dolanir dururlar, ne is yaparlar anlamam. tek bildigim, yaptiklari isi sisirip cilalayip cok onemli biseymis gibi gostermeyi cok iyi becerdikleri.

    is bitiminde janjanli bir rapor hazirlanir: makinalari telnet erisimine kapatin, ssh da root login olmasin, sifreler minimum 8 haneli olsun, buyuk harf, kucuk harf, sayi ve alfanumerik olmayan karakterler icersin, yedeginizi duzgun alin, yedek aldiginiz medyayi verimerkezi*nden farkli bi yerde saklayin..... kardesim madem oyle biz de uc kisi bi araya gelip acalim bi danismanlik firmasi, vuralim parayi.

    uretim yapan, hizmet satan firmalarin kazandigi parayi makyajli calisanlariyla somuren, kapitalist duzenin dogurdugu asalak cesitlerinden biri iste.

    edit: global arastirmalar ve methodoljilerden en az audit sirketleri kadar haberdar oldugumuz halde tavsiye edilenler yapilmiyosa heralde bizim de bir bildigimiz vardir. it security baska is, audit baska is.
  • türkiye ofisini bilmem de uluslararası olan e&y wirecard skandalından büyük yara alacak gibi.

    edit: hazır başlamışken, 4 büyüklere girmek isteyen gençlere biraz tavsiyede bulunayım. öncelikle saçma sapan günlerce-gecelerce çalışmaya hazır olun. sonraki hayatınızda da peşinizi bırakmayacak fazla mesai kavramı ile kanka olursunuz. plaza hayatını dibine kadar yaşarsınız, güzel giyimli insanlar, bol bol plaza türkcesi öğrenirsiniz. ortalama bir audit firmasında daha çok şey öğrenirsiniz, kendinizi daha çok geliştirirsiniz ama diğer yandan 4 büyüklerin de ismi ömür boyu cv'nizde yer tutar. en büyük avantajları 3-4 senenizi geçtikten sonra diğer ülkelerdeki ofislerinde çalışma fırsatı. bir de hangi ülkeye giderseniz gidin cv'de big fourdan birinin olması sizi seçilebilir kılar. ben taze arkadaşlara vergide max 2 yıl takılıp audite geçmelerini, auditteki 3-4 yıldan sonra da iç denetimi 2-3 sene deneyimlemelerini öneririm. yada 4-5 sene audtte çalışıp orta düzey bir şirkette cfoluk kovalayabilirler. nasılsa 40 yaşına gelip de mutsuz biri olacaksınız, ha öyle ha böyle. en azından maaş iyi olur.
  • görüntülü iş görüşmesi sırasında karşınızda sigara içen ve size hakaret edip üslubuna dikkat etmeyen bununla da kalmayıp görüşme sırasında görüşmeyi terk eden bir senior manager bulunduran şirket. bu adam görüşmede böyleyse altında çalışırken nasıldır allah bilir..
hesabın var mı? giriş yap