2 entry daha
  • ilk başta 3d studio max için üretilmiş olup şimdilerde maya versiyonu da çıkan, bence 3dsmax ın render motoru eklentilerinden en iyisidir. en iyi derken diğerlerinden çok üstün render sonuçları vermesi kastedilmiyor. diğer render motorları da süper kalitede görüntüler üretirler. vray ın üstünlüğü, çok çabuk öğrenilebilmesi, makinayı çok kastırmadan güzel çıktılar verebilmesi, çok az ayarla hızlı ve kaliteli global ilumination yapabilmesi, karmakarışık parametrelere bulaşmadan default haliyle bile doyurucu çıktılar vermesi, içerdiği yardımcı araçlarla sıkıştığınız yerde hayatınızı kurtarabilmesi gibi özellikleridir.

    buradan vray ın basit bir render motoru olduğu çıkarılmasın. çünkü size sunduğu default parametrelerin ötesine geçmeye başladıkça ince ayarların zenginiği her türlü sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.. profesyonel bir vray kullanıcısı, gerçekten ayırt edilemiyecek hiperrealist sahneler üretebilir.

    ayrıca bir çok film ve videonun cgi efektlerinde kullanılmıştır. ilk akla gelen, final destination 2 filminde kamyondan düşüp ortalığı kana bulayan ağaç kütükleri, tamamen vray ile renderlenmiştir. bundan başka, the matrix reloaded, ying xiong, the house of flying daggers gibi filmlerin bir çok sahnesinde kullanılmıştır.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap