4 entry daha
  • biyografisi çıkmış quantitative fon yöneticisi ve matematikçi.

    kitapta hedge fonunun stratejileri hakkında yüzeysel de olsa bilgi var. tarihi verileri tarayıp istatistiki olarak anlamlı olan pattern’ları bulmaya çalışıyorlar. bu pattern’ların ‘niye’ var olduğu ile ilgilenmiyorlar. hatta bu ilgisizliklerini avantaj olarak görüyorlar. işlemleri genelde ufak hacimde tutuyorlar fakat bunlardan on binlerce yapıyorlar. leverage kullanıyorlar ve pozisyonları oldukça kısa vadeli taşıyorlar. işlemlerin sadece %50.75’inde karlı çıkıyorlar ve bu, yıllık ortalama %66 getirmeleri için yeterli oluyor. bu getiri yıllık ortalama çünkü kazanılan parayı geri fona koyamıyorlar. uyguladıkları stratejiler daha fazla para koyulduğunda -en azından şu anda- çalışmıyor. o yüzden ana fonları olan medallion’ın büyüklüğü 2010’dan beri 10 milyar dolarda kalmış durumda.

    akla gelen ‘diğer quant fonlardan ayrı ne yapıyorlar ki böyle devasa getiri elde ediyorlar’ sorusunun cevabı kitapta yok. gerçi bunun cevabı olsa, biyografiden ziyade bir data analiz veya ileri matematik kitabından bahsediyor olacaktık.

    kitabın en beğendiğim paragrafı jim simons’ın bir konuşmasından yapılan alıntı oldu: “be guided by beauty . . . it can be the way a company runs, or the way an experiment comes out, or the way a theorem comes out, but there’s a sense of beauty when something is working well, almost an aesthetic to it.”
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap