496 entry daha
  • doncicball'dan çıkarsa çok daha verimli olacak takım. bu x-ball formatı her ne kadar yıldızı olan takımları galibiyete götürse de bir aşamada tıkanıyor ve o takım playoff görürse playofflarda iflas ediyor. geçen aralıktan beri hardenball oynayan houston rockets'a bu oldu, bu sene de aynı hikayeyi yaşamaları muhtemel.

    ama dallas hem koçunun yapısı itibariyle hem doncic'in altyapısı itibariyle hem de porzingis'in varlığı sayesinde bu doncicball'a yapışmak zorunda değil. geçen sene oynadılar ama geçen sene hem doncic'i pişirdiler hem amaçları yoktu. aldıkları galibiyetler sayesinde de atlanta'ya verdikleri draft hakkının değeri düştü. carlisle doncic'in avrupa'da alıştığı gibi tüm takımdan verim alan bir koç, porzingis de, her ne kadar göz ardı edilse de, rüştünü ispatlamış bir all-star. dolayısıyla doncicball oynamak için hiçbir sebepleri yok. houston için hardenball zorunlu çünkü
    1-takım rotasyonu çok dar
    2-takımda sorumluluk almaya yatkın kimse yok (kimse westbrook mvp demesin, her sene görüyoruz playofflarda)
    3-takımı oluşturan oyuncuların tek amacı harden'ı maksimum verime çıkarmak.

    ama dallas takımının amacı bu değil, porzingis-doncic gibi iyi bir ikili ve bu ikiliyi farklı şekillerde kullanacak dünya kadar parça var. bu takım doncicball da oynar, porzingis'in pivot olduğu kısa 5'i de oynar, marjanovic'le pnr da oynar, hardaway denen beyinsizin gününde olmasına bağlı olarak iso da oynar, set de oynar, oynar da oynar. üzerine sahip oldukları trade exception sayesinde iyi bir ismi daha kadroya katabilirler.

    bu takımın en büyük şansı carlisle ama. bu şansı iyi kullanırlarsa önce contender olurlar, 2 sene içinde de şampiyonluk planlarına geçerler. bir koç takımı olarak bu noktaya gelmelerinden bir basketbolsever olarak çok keyif alıyorum. bir de o courtney lee eşeğini trade exception'la yollayıp iyi bir isim aldılar mı bu takım olur.
240 entry daha
hesabın var mı? giriş yap