4 entry daha
  • yaşayan bir organizma.

    o dar sokaklarında sabah erkenden mal boşaltmaya gelen arabalar, kamyonlar. çorapçısı, çamaşırcısı. malatyalısı, çorumlusu. her şeyin toptancısı. günün belli saatlerinde yeniden gelen kamyonlar. şehir dışına gönderilen, içi çorap, çamaşır dolu koca koca çuvallar.

    ara sıra sokaklarında sultanahmet ten sıkılmış arka sokaklara da bakayım diyen turistler. bazılarının ellerinde çıtır çerezler. tıpkı sinema izler gibi etrafı izlerler. ama bilmezler burası doğu. burada her şey gerçek. acı gerçek,mutluluk gerçek, duygu gerçek. turist koca çuvalın altında ezilen o ellili yaşlardaki hamalı izlerken "ne hoş bir görüntü" diyor.

    bazı esnaflar bugün bizim için ne nasipse onu alırız diyor. bazıları ise kazanayımda nasıl olursa olsun diyor. zaten bunun gibiler yüzünden oradaki esnaflar eski günleri arıyor. müşterilerin de satıcılardan geri kalan bir yanı yok. onlarında bazıları "nasıl bu esnafı kazıklarım. marizleyip giderim" diyor. bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı herkes birbirine kurt gözükmekte ve herkes tetikte beklemekte.

    gelinip görülmesi gereken bir istanbul semti burası. tabii gelip görenler arasında bizi yönetenler varsa buranın daha iyi bir hale getirilmesi konusunda çalışmalar yapsa fena olmaz.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap