133 entry daha
  • başınıza türlü türlü maceraların gelebildiği, sefilliği yaşadığınız tecrübe.
    tanım filan hikaye bir anımı paylaşmak istedim sizlerle.
    sıcak bir temmuz günü, yer barcelona. planımız plaja gitmek, topladık mayoları havluları çıktık yola. bir sonraki gün için de rezervasyon yaptırmışız trende yoldan onu da alalım dedik, çünkü biliyoruz ki bilet en geç yolculuktan 24 saat önce alınmalı. ancak telaşa gerek yok. saat henüz 17.00 ve bizim yolculuğumuz ertesi akşam 22.00'de. ancak tren istasyonundaki renfe mesubu aptal ispanyol görevli. ingilizce bildiği sınırlı kelimelerle bize rezervasyonun iptal olduğunu söyleyip parmaklarıyla 24 yapmaya çalışıp. ispanyolcada saat demek oldugunu tahmin ettigimiz horario kelimesini tekrarlayıp duruyor. uzun tartışmalardan sonra biz biletimizi alamıyoruz ama bizi haritada gösterdiği başka bir istasyona yolluyor. oraya gittiğimizde orada istasyon olmadığını ve artık plaja gitmek için çok geç oldugunu farkediyoruz.
    neyse interrail bu her türlü aksilik olabilir. giriyoruz bir internet kafeye amacımız tren saatlerine bakıp alternatif bir plan yapmak. kasadaki ispanyol teyze 1 saatliğine bir bilgisayar açıp alt kata yolluyor bizi ve biz başlıyoruz araştırmaya. bir saat doluyor ve bilgisayarın aslında kilitlenmesi gerekiyor. ancak ne hikmetse bizim pencerelerin biri kilitlenmiyor ve biz de fırsattan istifade devam ediyoruz araştırmaya.
    yaklaşık 10 dk. sonra birden bütün elektrikler sönüyor ve bir takım takırtılar geliyor. biz karanlıkta merdiveni bulup yukarı çıkana kadar 3 dk. geçmiş olacak ve yukarı çıktığımızda görüyoruz ki bizim ispanyol teyze dükkanı kapayıp kepenkleri indirmiş üzerimize.
    olayın şokunu atlattıktan sonra kepenklerin arasından dışarı bakıyoruz. neyse ki cafe las ramblas üzerinde dışarda bir sürü insan.
    yine şansımıza ispanyolca da bilen bir fransız kız bulup durumu anlatıyoruz, ama kız yapabileceği bir şey olmadığını söyleyip bir yandan da halimize gülüyor. sonunda polisi çağırmaya karar veriyoruz.
    3-4 genç polis memuru geliyor ve aralarında ispanyolca konuştuktan sonra onlar da gülmeye başlıyor. merkezden dükkanın sahibini araştırdıklarını söylüyorlar ama 30 dk. sonunda bir sonuç çıkmıyor. daha sonra bize üst katta bir pencere olduğunu oraya ulaşmaya çalışmamızı söylüyorlar.
    biz de karanlıkta eşyaları devire devire çıkıyoruz merdivenlerden. depo olarak kullanıldığı anlaşılan üst kattaki bilgisayarların üzerinden akrobatik hareketlerle geçtikten sonra ulaşıyoruz cama.
    polis itfaiyeyi çağıracağını söylüyor ve başlıyoruz beklemeye.
    10 dk. sonra sirenler duyuluyor ve itfaiye ekibi (10 kişi yaklaşık) arabadan fırlayıp geliyorlar. ama ciddi bir yangın olduğunu zannetmiş olacaklar ki her gören önce bir afallıyor, hayal kırıklığına uğruyor ve daha sonra da gülmeye başlıyor.
    tabi bangır bangır sireni duyan las ramblas turistleri toplanıyorlar bizim internet kafenin altına ve camda duran bize bakıyorlar ne olduğunu anlamya çalışarak.
    sonra itfaiye ekibi dayıyor merdiveni ve ağaçtan kedi kurtarırcasına indiriyor bizi binadan.
    bu da böyle bir anı...
689 entry daha
hesabın var mı? giriş yap