699 entry daha
  • 14 yıllık online oyun bağımlısı olan bendenizin bu serüvene başlangıç hikayesine sebep olan oyundur bu, bakın ne anlatacağım.

    -oyunu amatörce oynayarak başlamak
    -ardından o dönem hackerlik sandığım saçma şeyler yapıp hesap ele geçirmeler
    - server 1. likleri
    -türk serverlarında ilk ay patlatma.
    -türk serverlarında ilk aydan geri dönüşü görünmeyen, harabeye kalkmış filonun dönüşünü kitleme.
    -ilk sıçrama geçidini tamamlama.
    -tehtitler maruz kalma sonunda darp edilme ve bıçaklanma.
    -operatörlük yapma.
    -bir oyuncunun istemeyerek ölümüne sebep olma.

    2005 senesinde lise son öğrencisiyken internet kafede birkaç bilgisayarda gördüğüm mavi ekranın hayatımın geri kalanını bu kadar etkileyeceğini tahmin edemezdim.

    ogame diye bir oyun çıkmış ve bu online oyun sen pc yi kapatıp uyuduğunda bile devam ediyormuş... malumunuz akıllı telefonlar falan yok o dönem için hiç duyulmamış inanılmaz çekici bir şey.

    ben ve 1-2 arkadaşım ogame oynamaya böyle başladık.. evimizde internetimiz yok. boş her vaktimizi internet cafede geçiriyoruz. doğru düzgün oynamayı bilmiyoruz tabi çaktırmadan birbirimizle yarışıyoruz ama hiç öyle bir şey yokmuş gibi davranıyoruz.. bizim hesaplarımızı kasıp oyunu öğrenme çabalarımız yanyana masalarda gerçekleştiği için aynı ip den bağlı olduğumuz görülüyor hesaplarımız banlanıyor..

    4. server yeni açılıyor oraya hızlı bir giriş yapıyoruz
    okul dönemi bitiyor ve ben sırf internet var diye annemin eczanesine güya yardıma gidip ogame oynuyorum.

    oyuna kayıt yaparken o zaman nasıl bir giriş ekranı vardıysa artık fatih445710 falan gibi kullanıcı adı olan oyuncular vardı. ben de kendi kendime dedimki heralde bu adamlar şifrelerini kopyalayıp kullanıcı adına yazdılar ?

    serverlar o dönem 11 bin kişi civarında olur ve bu rakamın nerdeyse 8-9 bini aktif oyuncu olurdu. sadece ilk 1500 sıralamada gösterilirdi ve bu 1500 e girmek çok havalı bir şeydi... ben ilk 1500 den bu yukarda bahsettiğim gibi nickname leri olan oyuncuların hesaplarına giriş yapmaya çabaladım ve başarılı olduklarım oldu...

    inanılmaz emek veriyordum oyuna ilk 200 lerde falanım kendimi hacker zannediyorum hesap caldım diye.. hatta bazı oyuncuların hesabına girdikten sonra mail adreslerinin ne olduğuna ulaşıp aynı şifreyi maile denediğimde mail adreslerine de girebildiğimi farkettim.. başka hesaplara girip kademe basıyorum saldırı varsa filo kaçırıyorum bildiğin adamlara yardım ediyorum bu hesaplardan maden kaçırma veya avantaj sağlama gibi bir çabam yok başkasının emeğini çalmıyorum kendimce..

    3-5 ay geçiyor üniversite sonuçları açıklanıyor hoop istanbuldayım öğrenci evime yerleşiyorum. oyun bu sırada palazlanıyor ilk 100 deyim puanımın %65-70 ini filom getiriyor kademe sevmiyorum.. ittifaktan başka oyunculardan arkadaşlar ediniyorum o sıra 18 yaşında bir ergenim çoğunlukla iş güç sahibi 30-35 yaşında insanlarla tanıştığımı farkediyorum hatta utanmasam adamlara amca diyeceğim yaşca çok büyük geliyorlar, koca adamlar niye oyun oynar çoluk cocuğa da karışmışlar falan diyorum.. onların eşleriyle yaşadıkları ogame kıskançlık hikayelerini falan dinliyorum..

    her hafta 1 kez cumartesileri taksimde 20-25 kişi kadar toplanmaya başlıyoruz artık serverda ilk 20 lerdeyim toplantıları ben organize ediyorum, ittifak lideriyim. forumlarda hatta bu bahsettiğim toplantılarda bile herkes beni konuşuyor götüm kalkıyor kendimi bi bok zannediyorum herkes işinde gücünde bir yandan oyun oynarken ben oyun oynayıp bir yandan üniversite okumaya çalışıyorum kesinlikle hayatımın ilk sırasında ogame var günde 15 saatimi pc başında geçirmeye başlamış durumdayım.. filo sıralamasında 1. yim çok büyük savaşlar yapıyorum hatta 27. sıradayken büyük bir savaşa girip, savaş sonrası 150 lere düşüyor topladığım harabeleri tekrar filoya çevirdiğimde ki bu yaklaşık 3-4 hafta sürüyor 18.liğe yükseliyorum vs..

    şuan 1 yaşında bir kız babasıyım sanırım o dönem için filom çocuğum gibiydi hatta daha fazlası.. eskiler bilirler sonrasında bu oyun çok değişti benim bu bahsettiğim dönemde iss savaşları yok yani öyle 3-5 kişi toplanıp sana gelemiyor.. hatta sonda saldırıları serbest. kesinlikle script veya hile kullanmadan tamamen 15 saatimi pc başında geçirerek verdiğim emekle tırmanıyorum yukarlarılara.. ve bu iss olayı olmadığı için aslında rakibim yok filomu tek başına alabilecek bir güç yok.. ama oyunu bırakmak isteyenler yanıma sömürge atıp kendi filosunu benimkinin üstüne çakmaya çalışıyor çoğunlukla tepesine çöküp tüm harabeyi emikliyorum..

    bir süre sonra filom öyle devasa boyuta ulaştı ki 2 ye bölüp 2 farklı sisteme 0 kademe sömürgelerde gezdirip hiç saldırı beklemeyen kendince yakın çevresinin en güçlü filosuna sahip komutanlara şafak baskınları yapıyorum.. forumda adamlar benim için hilekar bu dün beni 3. sistemde vurdu 5 saat sonra 7. sisteme ulaşmış olamaz kesin hile yapıyor falan diyor.. kimse filomun totalini tek bir seferde görmedi aslında bu beni vurdu diyen vatandaşın gördüğü filo benim filonun yarısı veya bir kısmı, diğer yarısı ile başka yerlerde at koşturuyorum ama cevap verme tenezzülünde bile bulunmuyorum gizemli kalıyorum hey gidi...

    ittifakta 4 tane arkadaşım var görevleri benim filom için deuterium sağlamak.. zaten kademeciler. ufak çaplı filoları var inaktif oyuncular ve korumasız sömürgeler yağmalıyorlar.
    forumdaki spekülasyonlar yüzünden operatörler ensemde her hareketim didik didik inceleniyor.. tabi o zamanlar oyuna para basıp madenler arası değişim vs yapamıyorsun oyun tamamen ücretsiz ticaret hilesi de yapamıyorum cünkü filo hareketlerim inceleniyor zaten hile yapmak gibi bir amacımda yok... ogamer kullanıyor muyum acaba diye gece saatlerinde beni oyundan atıyorlar ogamer 30 saniye içinde geri bağlanıyor.. benim 30 saniyeden daha kısa sürede yeniden bağlandığım oluyor bu sefer oyun içi mesaj atıyorlar pc basındamısın diye hemen cevaplıyorum.

    bu sırada benim haftalık görüşmelerde davet ettiğim ve her hafta olmasa da 2 haftada bir mutlaka gelen server sıralamasında 5. sırada kafa kırık bir astsubay var. biz bununla yağma territory muhabbetine ufak çaplı atışıyoruz ben kendisine seninle muhabbetim devam eder ama oyun oyundur benim yağma territory me tekrar saldırılarda bulunduğunu görürsem sana saldırmaya başlarım diyorum..

    beni hafife alıyor belki de muhabbetimize güveniyor umursamadan devam ediyor... ben bu vatandaş için cook uzun bir süre sonra 2 ye böldüğüm filomu birleştirip tacizlere başlıyorum... akıllı telefon o zaman zaten yok ve çalıştığı karakolda internet yok dolayısıyla filosunu sabah 8 den önce kaldırıp mesai dönüşüne kadar havada tutuyor, elimdeki tek bilgi bu..

    filosunu aydan harabeye kaldırıyor ayı zaten izleyemiyoruz. harabeden dönen filoyu da göremiyoruz.. filonun hızı yavaşlasın diye içine 1 adet koyduğu koloni gemisinin hızını hesaplayıp aynı sistemden bir harabeye kaldırmış olma olasılığına göre % lik hesaplar yapıyorum tahminen %10 yada %20 ile kalırmıştır diyorum.. gidişi 4 saat 23 dk 14 saniye sürüyor dönüşü de aynı şekilde daha erken bir saatte kaldırırsa gidiş bu sefer % 20 ile içinden koloni gemisini çıkarıp biraz da hızlandırırsa 5 saat 49 dk 17 saniye sürüyor... fakat filoyu tam olarak saat kaçta kaldırdığını bilmiyorum.. filonun yerde olduğu her saniye adam pc başında bunu net bir şekilde biliyorum. bir kaç kör dalış denemesi yaptım bana milyonlarca deuteriuma mal oldu fakat yılmadım..

    elimde 2 veri var genelde saat 23.00 ile 01.00 arasında kalkıyor filo %10 ile mi % 20 ile mi onu hala bilmiyorum ama ikisi içinde yaklaşık hesaplamalarım mevcut.. filo kitleme olayında 3-5 saniyenin bile inanılmaz önemi varken 2 saat gibi korkunç bir aralık benim bu işi yapmamı cok ama cok zorlaştırıyor.

    takip etmeye başladım, günlerce takip ettim.filonun olduğu sistemdekii tüm gezegenlere sondalarımı saldırı komutu ile gönderip harabe oluşturduktan sonra o harabelerin hangisinin kaybolduğunu görmeyi bekledim (kimse büyük filosunu hemen yanındaki sisteme bile göndermez çok ciddi deut sarfiyatı arttığı için)... tahmini ne kadar sürecek harabeye gidişi ??...oyuncu eğer online sa gezegenin yanında yıldız işareti çıkıyor. offline durumuna geçtikten sonra gezegen yanındaki yıldız işareti 15 dakika boyunca kalıyor ve sonra (15min) olarak görünüyor. yani filoyu kaldırdığı zamanı eğer pc başında ve takipteysem 15 dk sapmalı olarak tahmin edebiliyorum hala kaç süre ile gidip gelecek bilemesemde...

    büyük vurgun gününün ertesi günü... ünivde ilk ders biter ben ayağa kalktığımda yığılıp kalırım. tam 54 saat hiç birşey yememiş ve pc başında 1-2 dakikalık sızmalar dışında uyumamışım bunun farkında bile değilim..

    yaptığım hesaplamalar 20 saniye kadar gecikmiş... bizim astsubay bana yine beceremedin benim filom indikten 20 saniye sonra geliyor senin filon ahahahah şeklinde bir mesaj atmasından sonra öğrendim bunu, tabi bu salaklık ona filosununun tamamını kaybetmesine sebep oldu.. cünkü o 20 saniyelik aralara 5 er saniye arayla sonda saldırıları sıkıştırdım tam filosunu kaldıracakken dev filosu benim 1 adetcik sondamla savaşa girer, yeniden kaldırmaya calısır yine aynısı... en son ana filo tepesine iner ve türk ogame tarihinde ilk kez harabe dönüşü kitlenmiş olur ahahah..

    vatandaş bunu kendine yediremiyor ilk haftasonu buluşmamıza geliyor mekan aynı, saat aynı ve bunu biliyor.. oncesinde sürekli tehtit telefonları ve mesajları alıyordum zaten.. 2 arkadaşı ile mekanın yakınlarında biyerde bıçaklı saldırısına uğruyorum bacağımda ufak bir kesik ve 8 dikişle atlatıyorum.. aslında bıçağı korkutmak için çektiğini kesinlikle öyle bir amacının olmadığını hemen ertesi gün söyledi, ben kaçmaya çalışırken çıkan arbadede bilinçsizce olmuş..

    olay sonrasında forumlarda yine sıkça bahsediliyorum, operatörlük başvurusunda bulunuyorum başvurum kabul ediliyor ve 20. evrende operatör olarak çalışmaya başlıyorum. çalışma diyorum buna çünkü 8 senelik iş hayatımda bile hiç bir işi bu kadar ciddiye almadım, gelen talep maillerini anında yanıtlıyorum tüm hesapları didik didik inceliyorum işin her türlü piçliğini biliyorum...

    tabi 4. evrendeki oyunuma devam ediyorum son olarak bir oyuncunun ölümüne sebep olma hikayesi var.. üzücü ve hiç tahmin edemeyeceğim bir şey...

    astsubayın filosunu sikerttikten sonra sıralamada 2. sıraya yükseldim hedefim 1. olmak ve bunu 1. yi geçerek değil yok ederek yapmak bahsettiğim şey. tabi oyuncunun yok olması değil filosunu yok etmek.. ama hem filo yok oldu hemde oyuncu vefat etti. *

    o dönem ittifak sıralamasında 1. yiz server 1. si arkadaş 2. sıradaki ittifakta biz tabi ki düşmanız..

    milvus tarafından foruma bir yalan haber ortaya atılır. bu habere göre benim en samimi arkadaşlarımdan biri ile kişisel bir mesele yüzünden kavga ettiğim anlatılır. akabinde milvus bu arkadaşı ittifaktan atar ve artık düşman olduğu için 2. sıradaki ittifaka girer..

    neden bu arkadaş ? cünkü bu arkadaşın server 1. si ile aynı sistemde bir
    gezegeni var bu 1. vatandaş beni bir tehtit olarak görüyor ben onu bitirmeden beni bitirmenin planlarını yapıyor..

    biz kısaca aslında kavga bile etmediğim canım gibi sevdigim kankamı casus olarak onların ittifakına sokmuş olduk.. gitti ve 1. ile güzel ilişkiler kurdu beraber beni bitirme planları yaptılar..

    aramızdaki husumet sürekli büyüyor gibi forumda birbirimize ateş etmeye devam ediyoruz. olaya 1. arkadaşta dahil oluyor dostumun düşmanı düşmanımdır mantığı ile...

    bizim casus benim filomun bir kısmının yerini bildiğini aydan aya `:gezegen uydusu olan ay :)` uçurup kimseye göstermediğimi sadece büyük avlar denk getirebilirse savaş için kullandığımı anlatarak 1. yi buna inandırıyor hey hey...

    benim filom 1. nin filosunu kafakafaya alabilecek gücte onda kademe puanları daha cok bende salt filo puanı var.. dolayısıyla tüm filomla gireceğim bir savaştan korkmuyorum.. ama filomun bir kısmını diye vatandaşı kandırdığımız için gerçekten filomun bir kısmını casusumuzun söylediği koordinatlardaki gezegenlere yerleştirdim. bolca sonda yedik ve filonun içeriğini gösterdik.. büyük bir şevkle beni vurmak için 3 e böldüğü filosunu birleştirip yakınlarda biyerlere getirdi..

    saldırmak için doğru anı bekliyor cünkü gereksiz deuterium yakmak istemiyordu..
    ve bir şekilde filoyu kitlemesi gerekli boşa kurşun atmak istemiyor..

    tabi bütün bu hain planın arka yüzünde benim ayda basılı olan sıçrama geçidinin biteceğinden haberi yok sıçrama gecidi 20 gün sürüyor, 20 gerçek gün yani 480 saat.

    yakınlarda bizim ittifakta bulunan bir arkadaşım filosunu getirdi, birine tüm filosu ile fake bir saldırı gerçekleştirdi. bu saldırının dönüşünü 1. beyimiz mutlaka kitleyecekti ve öyle de oldu.. yalnız bilmediği şey şu bu savaşta filosunun hafif avcı kısmından cokca kayıp yaşayacak cunkü vurduğu filo kruvazor ağırlıklı.. biz o dönem her komuta gemisi için 10 hafif avcı basardık... hafif avcı sayısı cok düşerse komutalar rapid fire dan daha cok etkilenecek ve benim için kolay bir savaş olacaktı.. komuta hafif avcı bunlar ne nasıl gemiler demeyin o dönemin savaş gemileri bunlardı, şimdi nedir ben de bilmiyorum fakat fırkateyn sonradan çıkanlardan mesela...

    ben bu savaşın neresinde miyim? tabiki arkadaşımın yem filosu vurulduktan sonra 1. nin filosunun dönüşüne kitleneceğim tabi vurabilecek güçteki filom bu koordinatta değil burda devreye giren şey sıçrama geçidinin tamamlanması dolayısıyla vakit kaybetmeden ana filomu bu koordinata ışınlaması... yine aydan kalkan filonun geri dönüş hesabı yapılacak * ama bu sefer ilk gidişi bildiğim için kısmen hesaplama daha kolay olacak..

    yem yutulur bizim arkadaşın filosu 1. tarafından vurulur.. daha filo fake saldırıyı yaparken geri dönüşünün 10 saniye arkasına benim geri dönüşümcülerim kitlenmiştir. 10 saniyelik araya 1. vatandaşın filosu girer savaşı yapar ama tüm harabeyi ben toplarım.

    sıra geldi benim filomu bu saldırıdan dönüşe geçen 1. nin filosunun peşine takmak.. hesaplarımda hiç bir sıkıntı yok ama ay radarı ekranını yenilemememin sonucu olarak yine 20 saniye kadar geç ulaşacak filom...

    işte bu durum server 1. si arkadaşın ölümüne sebep olacak .. `:((`
    1. araya birilerini sokup telefon numarama ulaşır beni arar... filonu geri çek..
    ben çekmeyeceğimi söylerim kafamda yine daha önce yaptığım gibi araya sonda saldırıları sıkıştırıp yerden kaldırmadan tepesine inmek var.

    saldırının gerçekleşmesine 45 dk kala 1. nin evinde elektrik kesintisi olur. ben bu sırada aklımın çelinmesi durumuna karşılık telefonu kapatmıştım ve oyun içi gelen mesajlara hiç bakmıyordum. 20 saniye içinde filosunu kaldırabileceğini düşünüp kuzenini arıyor ''orda elektrik var mı ?'' var cevabını alınca arabasına atlayıp 30 km lik mesafeyi 45 dk dan önce tamamlayıp pc basına geçmek planı..

    yolda aşırı süratle araç kullanırken kaza geçirip vefat ediyor... ben bu sırada savaşı tamamlıyor ve ganimeti topluyorum.

    olayı ertesi gün kapıma dayanıp bizimle karakola kadar gelmeniz gerekli diyen polis memurundan öğreniyorum.. emniyet ve savcılık oyun içi mesajlaşmalarımızı inceliyor sen bu gerizekalı filonu çekmiş olsan adam evden çıkmayacaktı denilerek ölümünü benimle ilişkilendiriyorlar en azından ben öyle düşüneyim diye ağır bir vicdani baskıya maruz bırakılıyorum.. 1 geceyi karakolda ifade vermek vs için geçirdikten sonra serbest bırakılıyorum..

    o gün bugün ogame in adını anmam sitesine girmem..

    bir oyun için bıçaklandım, bir oyun yüzünden istemeyerek birinin ölümüne sebep oldum..

    sonra wow a başladık tabi daha güzel anılar var başka bir başlıkta buluşuruz.
    bir allahın kulu baştan sona okuduysa 1 yazsın :)
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap