6 entry daha
  • yeni dunya'da halim selim hayatlarina yeni baslayan jon turklere sorulacak ilk sorunun nesnesidir bu sifat tamlamasi. adam gibi martini yapmasini bilmeyen ucra kasaba barlarindan, martininisini imbikten gecirip duble damitan mark'in barina, dunya islerinden elini, etegini, soket corabini cekmis amish koylerinden, menhettin adasindaki cumbuslu entelijans ortamlarina degin nereye giderlerse gitsinler genc vatandaslarimizin karsilasacagi aparkat kivamina getirilmek istenmis retorik dongudur.
    hazirlikli olmak gerekir. kocaman ornekleme uzayinda bir tek iyi huylu turk yok, irkci bir film demek yetmez. civa gibi olmak gerekir. alan parker "ben de pismanim" demis demek ibisliktir. ince ince dokunmus dantelli parantezler acmaniz gerekir.
    isigindan tutun, senaryosuna, kurgusundan kamera yonetimine, resim secimine degin etkinlikle kullanilmis cuval dolusu sinematik pragmalar iceren bu filmi daha iyi anlayabilmek icin, yeni dunya'ya gelecek her genc turk'e pasaport verirken okutulmasi gereken derli toplu bir calisma asagidadir. dervis zaim imzasiyla.
    http://araf.net/…ergi/sayi00/metinler/zaim940.shtml
302 entry daha
hesabın var mı? giriş yap