7 entry daha
  • yazılmış en güzel methiye, taziye, ağıt, ninni, haykırış ne derseniz deyin. aynı şarkının parçalarını oluşturan 10000 days ile birlikte grup üyelerine göre tool'un şu ana kadar yapmış olduğu en güzel şarkı. müzikal açıdan ise tool'un duygusal anlamda ulaştığı en uç noktalardan biri. zaten en uç nokta demeye dilim varmaz asla. çünkü tool'un genişlemesi kesinlikle tek yönlü değil, kenarlarından farklı yönlere iplerle çekilen bir bez gibi, genişliyor. adam jones bir ropörtajında bu şarkıyı çalarken neredeyse ağladığını buyurmuştur.

    bir tür çocukluğa geri dönüş şarkısı. bu akşam, bu ceset yiyen canavarlara* ne diyeceğim, nasıl kovacağım onları mezarından diyen kırılgan bir çocuğun anlattığı 27 yıllık acı.

    yatağınıza uzanın, mumu yakın, şarkının sözlerini elinize alın ve bu şarkıyı yüksek sesle dinleyin. biraz korkacaksınız başta, ürpereceksiniz ama sakın pes etmeyin, geri çekilmeyin, sonra kabullenmişlik ve teslimiyet içerisinde kendinizi vereceksiniz bu şarkıya, boynunuzu eğip anlayacaksınız. içiniz ümit dolacak bazen, biraz ferahlık ve sonra tekrardan karanlık. bir yandan da sözlerini takip edin ve sözün bittiği yerde gözlerinizi kapatın. çünkü ondan sonra karanlık ve ışığın savaşı konuşacak. ve tahmin edin kim kazanacak.

    daylight dims leaving cold flourescence...
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap