5 entry daha
  • satoshi nakamoto tarafından ilk bitcoin transferi yapılan kişi.
    bu adamların beyin kıvrımlarında bir süre yaşayabilirim. bu fikirler nasıl çıkıyor şaşırıyorum. tamam sistem sadece buna inan insanların üzerine kurulu. inanıyorsan girersin. bu adam nasıl oldu da bu sisteme güvendi. kafamda deli sorular. bu sistemin , big brother ‘ı yok edeceğini düşünüyorlar. bu şekilde şirketler ve devletler olmadan çok az maliyetle ( bankacılık sistemiyle yapılan transfere göre 3500 kat daha ucuz olduğu söyleniyor.) ve uzun süreler beklemeden parayı bi yerden başka yere transfer edebiliyormuşuz. buna bizim ülke nasıl izin verecek. en basitinden dünyada paypal kullanmayan 10 ülke içindeyiz.
    yalnız bir de 2140 yılı sorunu var. yapılan hesaplamalara göre bitcoin üretiminin 2140 yılında sonlanacağı düşünülüyor. düşünen insandan zarar gelmez demişler ama ben kafayı yiycem meraktan. önünde sonunda bu para birimi üretilmese, ya da internet kapansa, ya da paranın hepsi bir kaç kişinin elinde olsa....
    gelecekte olacakları keşke bir şekilde görsek. düşünüyorum da neyse ben düşünmeyim daha fazla. inanıp inanmamakla ilgili sanırım her şey. ne kadar kişi buna inanırsa o kadar güçlü olacak. ben mi? hala çok ortadayım.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap