9 entry daha
  • çözülemeyen cinayetlerde bugün: talvar. on numara beş yıldızlık bir film.

    amerikan yapımı zodiac filmi gibi faili ya da failleri bulunamayan cinayetlerin anlatıldığı hint filmi. gerçek bir olaydan uyarlanmış. ülkemizde gerçekleşmiş olabileceğini düşündüm film boyu ve gerçekleşse de şaşırmazdım açıkçası. adalet sisteminin durumu gerçekten içler acısı.

    --- spoiler ---

    filmde 14 yaşında bir kız çocuğu ve evin uşağının öldürülmesi üzerine başlatılan soruşturma anlatılıyor. toplamda üç farklı ekiple üç ayrı soruşturma yapılmasına rağmen net kanıtlara ulaşılamıyor. bunun temel sebebi delillerin sıcağı sıcağına toplanması gerektiği ve ilk ekibin bunu layıkıyla yerine getirememiş olması. ilk ekibin başındaki yavşak ve beyinsizden de zaten bu beklenirdi.

    üç farklı ekipten renkli gözlüklü, karizmatik ve eşiyle sorunları olan arkadaşın izlediği yol bana açıkçası daha mantıklı geldi. ta ki yasadışı ifade alma uygulamasına kadar her şey yolundayken bu illegalliğin ortaya çıkmasıyla o da işleri batırdı.

    filmin sonunda dosyanın faili meçhul cinayetler olarak kapanmasına karar verilmişken mahkeme anne ve babanın yargılanmasına karar verdi. dava sonucu ise muallak.

    --- spoiler ---
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap