1 entry daha
  • derlemelerde bulunmayan, sadece album kaydinda yer alan, kisa, "never lucy abbey obivan" sekilde sozler olustugunu tahmin ettigim garip bir mix vardir sonunda. hem tersten hem de normal calindiginda cesitli gizli mesajlar icerdigi soylentileriyle unludur. ancak tabi ki, beatles'i* yesterday'den ibaret sananlarin kafasi karismasin diye, derleme albumlerde bu mix kirpilmistir.
    ayrica bu mix duyulmadan hemen once, insan kulaginin 16.000 hz'lik duyu limiti nedeniyle farkedilmeyecegi dusunulen 20.000 hz'lik bir kopek dudugu sesi bulunur. ancak benim gibi bazi insanlar o sesi de duyar ve "ben kopek miyim" sorunsalinin icinde bulur kendilerini... ve bu ses de tabi ki olaydan bi halt anlamayacagi kesin olan amerikan dinleyicisi icin gereksiz gorulerek, ozel kayit teknigi de gerektirmesi gerekce gosterilerek amerikada cikan capitol plaklarina konmamistir. ada, amerikalilarla bir kez daha dalga gecmistir ama oradakilerin olaydan haberi olmamistir.

    editle gelen ek:
    insan kulağı 20khz'in biraz üstüne çıkabilirmiş bazen, ki bu yüzden cd'ler 44.1khz'de sample edilirmiş. sample edilenin yarısına kadarki frekanslar korunabilmekteymiş. (ayamik'e bilgiler için teşekkürler!)

    editle gelen bir diğer ek:
    generalduncan, kaydın sonundaki sözlerin "never could see any other way" olduğunu söyledi. oluyor mu, oluyor. ama gerçek nedir bilemiyoruz tabi.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap