9 entry daha
  • konuşmayı sevmeyen, sert mizaçlı ama kendince de centilmen ve iyi bir adam olan ulrik oto tamircisi bir çete üyesidir. bir gün karısıyla yatan bir adamı vurup öldürür ve bir tanık yüzünden 12 yıl hapse mahkum edilir. 12 yıl sonra hapisten çıkan ulrik'e kendisini teşhis edip hapse attıran kişinin bilgileri verilir çete lideri tarafından. pek de hevesli olmadığı intikamını alması için teşvik edilir. bu sırada da kalacak ev ve iş bulup eski karısını ve oğlunu görmeye giden ulrik, hayatına devam etme ve intikam alma arasında seçim yapmak zorunda kalır.

    norveç'in en iyi yönetmenlerinden hans petter moland'ın bu filminde de tıpkı kraftidioten ve daha birkaç filminde olduğu gibi başrolde yine stellan skarsgård var. diğer film gibi bu da nordik bir fargo (1996) ama ekstra olarak absürt komedi içeriği bol. yine epeyce kar kış manzaraları içeren bu üşüten filmde kuzeyli insan ilişkileri iyice karikatürize edilerek ortaya oldukça absürt diyaloglar, sahneler ve karakterler çıkartılmış.

    trivia:
    -film 2010 yılında berlin film festivali'nde altın ayı'ya aday gösterilmiş ama kazanamamış. semih kaplanoğlu'nun bal'ı almış maalesef.
hesabın var mı? giriş yap