9 entry daha
  • içince feleğini şaşıran ufak tefek adamların ufak ülkesi.

    bu minik adamlar, iki kadeh içsin kendini kaybeder, yerlerde sürünür. gerçi "şu ahir ömürde kaç tane bhutan'lı tanıdın da genellemenin allahını yapıyosun bre ibibik?" diyen de çıkabilir: vereceğim rakam iki olacaktır. yalnız bhutan'ın toplam nüfusu (yaklaşık 600 000) düşünüldüğünde, küçümsediğiniz iki kişi (rakamla 2) bayagı büyük bir sayıdır.*

    gelelim içen bir bhutan'lıyı toplumda nasıl tanırız sorununun yanıtına: masanın altına, kaldırım kenarına, kapı önlerine bakmak yetecektir. nitekim, saglıklı bir bhutan erkegi bir bardak (maksimum iki bardak) biradan sonra yerle yeksan olur, zaten ortamdaki kadınları ellemeye müsait bünyesi iyice coşar; lakin ayakta duracak hali kalmadıgı için pek bir zarar ziyan veremez.

    bu konuya örnek teşkil edecek pek çok anekdot olmasına ragmen, degerli vakitten çalmamak gayesiyle tek bir örnekle konuyu gözümüzde canlandırmaya çalışalım:

    yer: viyana'da bir irish pub.
    karakterler: cayuga, iri bir irlandalı, 2 tane bhutan vatandaşı (evet, ufağından).
    niyet: irlanda'dan gelen bir grubun canlı performansını dinlemek ve içkinin gözüne vurmak.
    akıbet: bhutan'lı kardeşlerin ikinci bardaktan sonra yere kapanmaları sonucu sürüye sürüye yurda taşınmaları, gecenin umulmadık bir hızla erken nihayetlenmesi.
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap