2 entry daha
  • leonard cohen'in çok güzel bir albümü olduğu gibi bir konser albümü olarak da hakikaten büyüleyicidir. (çünkü malumunuzdur ki konser albümleri zaman zaman bekleneni vermez...ne yazık ki...)
    ama leonard cohen üstadımızın diğer konser albümleri de güzeldir;live songs (1973) ve cohen live (1994) gerçekten önemli plaklardır,inanmayana live songs'daki tonight will be fine,cohen live'daki dance me to the end of love kayıtlarını dinlemesini salık veririm.
    evet ne diyorduk,field commander cohen gerçekten çok farklı,değişik bir atmosfere sahip bir albüm,sanırız ki cohen'in songs of leonard cohen 'den dear heather'e uzanan yol hikayesinde -o tuhaf,kimsenin beğenmediği ama bu satırları yazan adamın perestiş ettiği death of a ladies' man 'i ayrı bir yere koyarsak- kilometre taşlarından birine tekabül ediyor,folk'tan üflemeli ağırlıklı bir synth-pop'a giden yolda...
    ziyafet albümle aynı adı taşıyan şarkıyla açılıyor,üstadın orkestrası "passenger" döktürüyor,diplomatik partilerde cirit atan mühim casusun hikayesini terennüm ediyor l.c. ,şarkının ortasında morey amsterdam'ın unutulmaz calipsosu rum and coca colaya selam çakarak:
    "drinkin' rum and coca cola/go down at point koomahnah/both mother and daughter/working for the yankee dollar."
    albümün en güzel yeri sanırız lover lover lover, john bilezikdjian 'ın udu,raffi hakopian 'ın kemanı ile bir ortadoğu ilahisi,evet biliyoruz new skin for the old ceremony'de de güzeldi bu parça,ama canlı çalınınca daha bir lezzetli,daha bir tesirli.
    hey that's no way to say goodbye ile why don't you try müthiş yorumlanmış,lakin bana kalırsa albümdeki esas gizli hazine memories şarkısı,phil spectorlu günlerden yadigar bu dans salonu kasidesini,iki yıl önceki death of a ladies man'da şarkıcılığa hevesli montrealli çocuk hissiyatı ile söyleyen üstadımız,bu kez cool bir kart zampara üslubuyla söz açıyor çıplak vücudunu kimseye göstermeyen uzun boylu sarışın kızdan,oh mon dieu!
    alın dinleyin,plağın sol tarafı kanada,sağ tarafı yakın doğu,biraz rock'n roll,biraz eski ahit,hem yom kippur savaşı,hem fidel castro ve dahi mevlana celaleddin rumi(the guests)...
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap