157 entry daha
  • edit: kanzuk'un yaptığı açıklama: (bkz: #85561816)

    önemli not: sakın bunların “ekşiup’la para kazanın” mail’lerine inanmayın. kanzuk’un dediği gibi hesabınızı kaybedersiniz.

    önemli not 2: eğer buraya sözlük şifrenizle kayıt olduysanız hemen değiştirin. hesabınızı çalarlarsa geri almanız imkansız.

    ----------

    sözlüğün adını taklit ederek biz yazarlara reklam göstermek için paralı asker çalıştırmaya başlamış uyduruk site. başlık açıyorlar, her boku ekşiup'a yüklüyorlar, başlık tutmazsa çeşitli hesaplarla birbirlerini up'luyorlar. herif "x'in attığı tweet" diye başlık açıp tweet'i ekşiup'a yüklüyor. ulan bana ne ekşiup'tan, tweet'i versene bana.

    uyduruk rezalet başlıkları açıyorlar. nasılsa bir yaptırım yok. herif köftenin içine vida koyup rezalet başlığı açıyor. tek amaç foto yükleyip reklam gösterebilmek. çünkü en çok ilgiyi bu başlıklar çekiyor. insanları aptal yerine koyuyorlar.

    hepsini şikayet ettim, tek tek kontrol sağlayıp uçurmuşlar. başka birilerini fark edersem hemen şikayet edeceğim. hatta birkaç tanesini takipteyim.

    neden bu siteyi kullanmamalıyız:

    - ekşi sözlük'le bir alakası yok, ismi taklit ederek insanları yanıltıyorlar
    - hukuki bir sorun yaşamamak için de ismi "ekşi" değil, "eksi" yapmışlar. tabii ki sitede herhangi bir yerde ekşi sözlükle ilgili yazı, logo vs. hiçbir şey yok. bildiğin orta doğulu şark kurnazlığı.
    - reklam çöplüğü
    - reklam göstermek için direkt link vermeyi engellediler
    - bunun için sağ tuşu kullanmayı engellediler
    - görselleri zamanla server sorunu olduğu için siliyorlar
    - sözlük içinde tutmuş başlık sahiplerine "linkleriniz çalışmıyor" yalanını söyleyip ekşiup kullanın diye mesaj atıyorlar
    - otu boku buraya yükleyip provokatif başlıklar açıp hit toplamaya çalışıyorlar.
    ek: mail adreslerinizi toplayıp satıyorlarmış. birkaç yazardan böyle bir bilgi geldi. üye olurken bunlara verdikleri mail adreslerine reklam e-mail'leri geliyormuş.

    sözlük şikayet edince hepsini uçuruyor ama bitmiyorlar. tespit ettikçe hemen şikayet ediyorum, edeceğim.

    edit: uçurulan hesap sayısı 50'yi geçti. herifler ele geçirmiş sözlüğü resmen.

    -----------
    "peki ne kullanalım" diyenler, aşağıdakilerden birini kullanabilirsiniz. hepsi yabancı, temiz ve engelli olmayan siteler. ekşiup gibi biz yazarları reklam göstermek için uyduruk rezaletlerle, hikayelerle aptal yerine koymuyorlar.

    ***ve sözlük nihayet bunlara dur dedi ve yeni özellik geldi. entry yazma alanındaki "görsel" butonunu kullanabilirsiniz.
    sözlüğün uygulamasından henüz yüklenemiyor. sözlüğe telefondan girenlerin şimdilik telefondaki tarayıcıdan girmesi gerek. ekşiup'a login olacağınıza sözlüğe login olacaksınız yani. şu şekilde aktif kullanabiliyoruz: görsel

    video için: https://streamable.com/

    https://imgbb.com/

    https://prnt.sc/

    https://imgbox.com/

    https://www.imgur.com/ da açıldı. engeli kalktı.

    yerli alternatif: https://imgyukle.com/

    bonus: (bkz: eksiup.com'un 10 tl'ye sözlüğe entry yazdırması)

    (bkz: eksiup.com'un sahibinin aktroll olması)
147 entry daha
hesabın var mı? giriş yap