8 entry daha
  • tiff ve venedik sonrası neler değişmiş bir bakalım:

    ne yazık ki lucy in the sky çok kötü eleştiriler aldı. bu yüzden natalie portman bu yılda da ödül için yarışamayacak. taika waititi'nin filmi jojo rabbit'se eleştirmenleri ikiye bölmüş, şansı eskisi kadar yüksek değil (searchlight'ın elindeki filmler birer birer patlıyor). olumsuz haberlerden devam edelim: iki yıl evvel altın palmiye'yi kazanan hirokazu koreeda'nın the truth filmi unutuldu gitti, gündemde hiç kalamadı. where'd you go bernadette gişede çok kötü batıp kötü eleştiriler aldı, bu yüzden cate blanchett'a da adaylık yok. keza the aurenauts filmi de battı gitti, eddie redmayne ve felicity jones ikilisi bu yıl aday olamayacaklar. başka? the king de çok kötü eleştiriler aldı. timoti şelaleme'nin elinde little women kaldı, onunla da aday olamaz gibi geliyor bana. the laundromat da iyi eleştiriler alamadı ama meryl streep'i aşırı seviyorlar, adaylık ihtimali devam ediyor. kristen stewart'ın seberg'i de hiç sevilmemiş. bu yüzden stewart ilk adaylığı için beklemeye devam edecek. michael b. jordan'ın filmi just mercy de bekleneni veremedi. the report ise niyeyse hiç konuşulmadı. o yüzden şansı giderek düşüyor.

    yukarıda bahsettiğim bazı filmler bu yıla yetişmeyecek gibi görünüyor. alicia vikander'li the glorias, ben cumberbatch'li ironbark, ben affleck'li the way back, anne hathaway'li the last thing he wanted ve saoirse ronan'lı ammonite... bu filmler 2020'de vizyona girecek. yılın başında vizyona giren us'a kampanya yapılmayacak gibi görünüyor. olumlu haberlere gelirsek... marriage story çok sevildi. scarlett johansson kendi kalesine gol sayılacak açıklamaları bırakırsa ilk adaylığıyla ödüle ulaşabilir. keza adam driver da adaylığa çok yakın. 19-20 yıldır aday dahi olamayan tom hanks bu kez hakikaten adaylığa çok yakın. ödülü alır mı bilemem, ama performansı çok sevildi. aday olamazsa çok şaşıracağım. keza the two popes da çok sevildi. anthony hopkins ve jonathan pryce farklı dallarda adaylığa yakınlar. joaquin phoenix'i de kesin aday addediyorum. the irishman henüz hiçbir yerde gösterilemediğinden al pacino, robert de niro, joe pesci vs'nin durumu belli değil. new york film fest'te galasını yapacak, gala sonrası durumu belli olur ama yukarıda yazdığım gibi, netflix şimdilik marriage story'e ağırlık veriyor.

    kesin patlar dediğim judy abd'de sevildi, renee zelweger ödüle çok yakın deniyor. sürpriz bir durum. bu arada jennifer lopez'in de adı geçiyor yarışta. rüzgarını korursa belki ilk adaylığını alır. son olarak brad pitt'e dönersek... ben niyeyse adaylık şansını halen çok yüksek bulmuyorum iki filmi olsa da. ama bekleyelim görelim...
838 entry daha
hesabın var mı? giriş yap