69 entry daha
  • efenim sene 1992, tazecik bir ilk sevgili mevzusu var ortada. tamam 'benimle cikar misin?' sorusu soruldu (hmm evet evet, not ile yazili olarak iletildi hatta, hahah), dusunme vakti alindi, dusunuldu neden olmasin dendi, not ile geri bildirildi falan. ancak hala tam bir netlik yok, kara kara dusunmektesiniz ulan simdi bu cikmak tam ne ola ki? diye. hersey cok muallak.

    tamam bir hoslanma, efendime soyleyeyim bir begenme durumu vardir orasi net. ama yani nedir tunali*'ya inip tivoli'ye mi gidilecektir? ya da nereye cikmaktir, n'olacaktir? heheyt opusecek miyizdir acaba, cicek almak gerekir mi sanki herhal bir noktada, el ele de tutusur gezeriz galiba, sarilir sonra o bana, ama yani nedir bu cikmak, ne menem bir seydir? gun fm'den sarki mi istemeli, armagan etmeli; sevgililer gunu de gelecek birseyler hediye etmeli... hayir bir de subat tatili, ciktigin donecektir istanbul'una, sonra ne olacaktir, (ve hala tekerrurde) cikmak bir ne demektir? iste bu tur belirsizlikler icinde gidip gelen gencecik bir kizcaaz dusunun sevgili okur. ote yandan adrenalinler gelmekte, adrenalinler gitmektedir, oyle ya "ciktigin cocuk" vardir (o zamanlar "sevgili" lafi cok banal, cok klasik, cok turk, cok buyuk, cok arabesk falan gelmektedir tahminen, erkek arkadas ise pek bi ciddidir henuz, bi de biliyoruz ki genc kizlarimiz erkek'ten cekinmekte, cocuk'a ise bay bay bayilmaktadirlar.) hah bir de zaten ergenligin getirmis oldugu tumden hayati bulaniklastiran, flulastiran, soru isaretlerini tepenize tepenize yagdiran bir belirsizlik, guvensizlik, bilinmezlik, ve duygusal inis cikislar esliginde azicik da asilik kattik mi denklemimize, fonumuzu zeminimizi bir guzel serimlemis oluruz.

    ardindan, bu cok bilinmeyenli cikmak eyleminde ilerler iken, delikanlimiz der ki,
    - november rain bizim sarkimiz olsun!
    - ayyy tabi olsuuunnn. (dogru ya, sarkimiz olmasi lazim cikiyoruz biz.) evet evet cok severim.
    gel gor ki bilmemektedir zavalli kizimiz, kimdir nedir butonu da yoktur etrafta, interney de yoktur arastirip indirecek, nerden bulacagizdir, soyleyemeyizdir cok ayip olacaktir. rezillik, cizilen karizma, incinen sevgililik gururu...

    (hani bilmiyo ya isler boyle yurur saniyo sapsal, diyemiyo haliyle: ben bilmiyorum o turkuyu, ikimizin dinledigi ahanda su sarki bizim sarkimiz olsa, hani bizim icin biseyler ifade eden bisey ne de olsa; ayrica yani ne bu boyle hic demokratik bi karar diil ki bu, niye sen karar verion bi kere bizim sarkimiza? arti bilmiom ben o sarkiyi ulen!) yazik yazik. su hayatta guvensiz ergen genc kizlar kadar icimi cizlatan bir de guvensiz ergen delikanlilar vardir herhalde... bir de sesler ekstra yuksek ekstra kendinden emin ekstra bilmis bilmis cikar ya bunu ortbas etmek (ve de kendi de farkina varmamak) icin, o her harekette bagiran bir "ben de varim, beni de duyun, neden butun dunya bana karsi, kimse beni gormuyoo, kimse beni anlamiyooo!" korosu eslik eder, hareketlerden akar ya varligini ispatlama cabasi boyle bosanircasina...

    aah ah, konumuza donecek olursak sevgili okur... elbet bir sekil bulunur dinlenir november rain, hastasi olunur (pek tabi, ne sandin, ciktigin seviyomus sen sevmiicen mi, ayrica sizin sarkiniz o kzim, boru diiil) daha da cok asik olunur, asktan boyle bi haller olunur, saatlerce telefonlarda konusulur, klibi falan televizyona yapisip izlenir, itina ile "ben hic boyle hissetmedim hayatimda, ay cok fena asigim cok" triplerine girilir, hediyeler yollanir, gene "sarkimiz" dinlenir, sevgililer gununde capital radio'dan armagan edilir falan. butun prosedurler uygulanir. ve kimbilir kac ciftin sarkisi olmustur arabesk november rain, kac kisi icin o derece ozeldir, kac kisi hungur hungur ask acisi ve dahi ayrilik acisi ve ozlemler falan cekmektedir esliginde. ama arabesk ruh halidir gencligin ruh hali sanki, hayat nasil acimasiz, sevdalar (bak bu da olmadi, askolcak ask!) o derece buyuk, acilar o derece katlanilmaz, ofkeler hiddetinden gecilmezdir. november rain ve de benzeri bilimum "bizim sarki"miz esliginde kisisel iliski tarihinde yer eder bir zamanin sevgilileri, ayriliklari, buyume sancilari. oyle de kiymetli bir tarihsel tanikligi vardir kendisinin.
280 entry daha
hesabın var mı? giriş yap