2 entry daha
  • aşağıdaki adresten hesaplayacağınız puanınız 65'i geçerse başvurabileceğiniz bir belge. bu belgeyi aldıktan sonra vizeye başvurduğunuzda size 1 yıllık oturma ve çalışma vizesi veriyorlar. bu ilk yılda herhangi bir ekonomik faaliyet yürütebilirseniz (limon satmak, organ mafyasına karışmak gibi) bir yıl uzatıyorsunuz. iki yılın sonunda hala para kazanıyor iseniz, iki yıl daha uzatıyorlar. toplam dört yıl alnınızın akıyla ananızın ak sütü gibi helal paranızı çatır çatır kazanıp yiyorsanız, size ömür boyu çalışma ve oturma izni veriliyor. bu süre içerisinde, ya da oraya gitmeden iki yıl önce evlenmişseniz karınızı çoluğunuzu çocuğunuzu da orada yaşatmanız mümkün. ingiliz vatandaşlığı ise ayrı bir husus.

    puan hesabı için şu adresi kullanabilirsiniz:
    http://www.workpermit.com/uk/hsmp_calculator.htm

    bu belgeyi almak için aracı kurumlara binlerce sterlin ödemenize gerek yok. ingiliz hükümetiyle yapılan bazı anlaşmalar sonucu türkiye'den yapılan başvurulardan başvuru ücreti bile alınmıyor. yani istenen belgeleri (diploma, gelir belgesi, çalışma belgesi, ingilizce bildiğinize dair herhangi bir belge vs.) çevirttirip aşağıdaki adresten indirdiğiniz formlarla birlikte gönderiyorsunuz. kalite kuralları gereği en geç 30 gün içinde size cevap vermeleri gerekiyor. hadi 15 gün postada gecikme olsa 45 günde belgenizi alırsınız ya da alamazsınız. 65 puanı geçmek kesin belgeyi almak anlamına gelmiyor. mesleğinizin orada o anda ihtiyaç duyulan bir branşta olması lazım zannımca.

    http://www.workingintheuk.gov.uk/…/en/homepage.html

    özetlen, ingiltere'de yaşamayı düşünen doktorlar, mühendisler, matematikçiler vs. için posta ve belge toplama/çevirtme parasına denenebilecek bir şans.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap