• nükleer karşıtı kampanyalar internet'te

    hükümet nükleer santral kurma çalışmalarına devam ediyor; nükleer karşıtları da kampanyalarını hızlandırıyor. internet üzerinden de eylemlerini sürdüren örgütlerin içinde en gündemde olanı, nükleer santral için seçilen sinop'taki "sinopbizim" platformu.
    _______________________________

    bia haber merkezi
    18/04/2006 emine özcan
    _______________________________

    bia (istanbul) - nükleer enerji karşıtları düzenledikleri eylemlerin yanı sıra internet üzerinden de örgütleniyor, kampanya yürütüyor.

    sinopbizim: nükleer sizin olsun, sinop bizim

    nükleer karşıtı kampanyalarının içinde en gündemde olanı "sinopbizim" platformu'nun yürüttüğü kampanya. zira hükümet nükleer santral için aralarında sinop'un da adı geçtiği bir liste hazırlamıştı ve sonunda sinop'u santral için uygun yer olarak tayin etti

    sinopbizim 2001 yılında internet üzerinden bir araya gelen insanlar tarafından kuruldu. hükümetin nükleer santral için sinop'u belirlemesinin ardından "sinopbizim" inisiyatifi eylemlerini artırdı.

    sinopbizim'in nükleer enerji lobilerine mesajı: nükleer sizin olsun, sinop bizim. "nükleer santral değil, rüzgar çiftlikleri istiyoruz" diyen sinopbizim'in yürüttüğü kampanyanın hedefi şöyle:

    "nükleer enerjiyi tamamen reddetmek, sinop ve türkiye için enerji açığını daha ucuza ve çevreye zarar vermeden, sürdürülebilir şekilde gidermenin yöntemlerinin uzun vadeli, kalıcı devlet politikalarıyla tespitini talep etmek; kısa vadede alternatif enerji uygulamalarına geçişi sağlayacak kamu duyarlılığını hükümetin gündemine sokmak."

    sinopbizim'in imza kampanyasına şuana kadar 11 bin 474 kişi destek verdi. 29 nisan 2006 tarihinde sinop, uğur mumcu meydanında "nükleere hayır mitingi ve yürüyüşü" düzenliyor.

    sinopbizim'in nükleer karşıtı kampanyasına katılmak için tıklayın
    (http://www.sinopbizim.org/kampanya/imza.asp)

    greenpeace: nükleer, dönüşü olmayan bir yol

    greenpeace akdeniz çevre örgütü internet sayfasında (http://www.greenpeace.org/…s/enerji/nuekleer-enerji)
    akp hükümetinin nükleer santral çalışmalarını en başından beri izliyor ve değerlendiriyor.

    greenpeace, nükleer santrallerin sadece enerji üretmek için olmadığını, ardında nükleer silahlanma çabaları olduğunu, temiz enerji üretim alternatifleriyle de ucuz ve barışçıl yöntemlere başvurulması gerektiğini savunuyor.

    greenpeace ayrıca yakın zamanda çernobil nükleer kazasının yıldönümü nedeniyle de kazadan etkilenen insanların portrelerinden oluşan bir sergi ve kitap hazırladı.
    (http://www.greenpeace.org/…edturmainchernobylaction)

    sergide, çernobil nükleer santral kazasından etkilenenlerin rakamlardan ibaret olmadığını, nükleer felaketin bütün insanlığı etkileyebilecek kadar kritik bir gelişme olduğunu aktarıyor.

    greenpeace'in nükleer karşıtı kampanyasında ayrıca enerji ve tabii kaynaklar bakanı hilmi güler'e açık mektup yazarak "nükleer enerji istemediğinizi" belirtebiliyorsunuz.

    eğer siz de bakan güler'e nükleer karşıtı mesajını göndermek istiyorsanız tıklayın.

    emo: nükleer karşıtı forum

    türk mimar ve mühendisler odaları birliği (tmmob) elektrik mühendisleri odası'nın (emo) yürüttüğü nükleer enerji karşıtı kampanyası "nükleerehayır.org" katılımcılar internet üzerinden nükleer enerjinin alternatiflerini değerlendiriyor, etkinlik duyuruları yapıyor.

    siz de konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız tıklayın.
    (http://www.nukleerehayir.org/)

    antinükleer cephe

    antinükleer cephe (anc) nükleer karşıtı kampanyalarını eylem üzerinden gerçekleştiriyor. en son beyoğlu'nda "nükleere hayır lan!" eylemini düzenleyen anc üyeleri, daha önce de kadıköy'de 8 mart dünya kadınlar günü platformu'nda yer almışlardı.

    anc üyeleri, eylemlerinde yüzlerine gaz maskesi takıyor. sloganlarıysa "nükleere inat, yaşasın hayat".

    anc'yle irtibata geçip destek olmak istiyorsanız tıklayın.
    http://www.antinukleer.org/index2.html

    yeşiller: ekolojik, paylaşımcı ve çoğulcu toplum için

    nükleer karşıtı platform üyesi olan yeşiller girişimi, daha önce adı yine nükleer santral planlarında geçen mersin, akkuyu için etkinlikler düzenlemiş ve "nükleere ne akkuyu'da ne başka yerde geçit yok" (http://www.yesiller.org/akkuyu2005haber.htm) diyerek akkuyu gençlik kampını organize etmişti.

    yeşiller geçen yıl da akp hükümetine içinde çevre ve insan odaklı politikalara yer veren uyarılar bulunan "yeşil kutu"yu (http://www.yesiller.org/yesilkutuakpyegerekli.htm) göndererek hükümeti eleştirmişti.

    parti olmak için hazırlıklarını sürdüren ve kendilerini "ekolojik, paylaşımcı ve çoğulcu bir toplumun kuruluşu yolunda mücadele eden siyasi bir hareket" olarak tanımlayan yeşiller nükleer karşıtı kampanyalarını da ülke çapında panel ve forum düzenleyerek yürütüyor.

    yeşillerle irtibata geçmek için tıklayın. (ezö/kö/tk)
    http://www.yesiller.org/index_tr.htm

    http://www.bianet.org/2006/04/18/77859.htm
hesabın var mı? giriş yap