6 entry daha
  • görsel şölen sözü yeni bir anlam kazanıyor bu filmle. renkler, mekanlar, kostümler.. bir harika. dövüş sahneleri zerafet yüklü. büyük bir keyifle, soluksuz izledim. bitmesini istemediğiniz bir düş gibi. umarım vizyona girer, sinema perdesinde izlenmeli tadına iyice varmak için.

    izlerken bunun bir masal olduğunu ve masal diliyle anlatıldığını unutmamak gerekiyor bence. tüm o eğlenceli, komik sahnelerin yanı sıra, çok da trajik bir yanı var gözlerden kaçan. kader, aşk, iktidar, güven, hayatta kalma savaşı, seçimler ve katlanmak zorunda kalınan sonuçları... gibi temalarla uğraşıyor film. ancak o masalsı anlatım diliyle, temaların ağırlığını çekip alıyor üzerlerinden. hatta bazı sahneler özellikle seyircide oluşacak özdeşleşme halini kırmak istercesine abartılı, yer yer komik olacak biçimde çekilmiş.

    artık masallara da yaban kaldığımız için belki, en dokunaklı sahnelerde bile seyircilerin kahkahaları doldurdu salonu. tek hayal kırıklığı buydu benim için. oysa ki birkaç değişiklikle tragadya vari bir film bile olabilirmiş aslında.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap