4 entry daha
  • bozkırda yaşayan bir moğol çiftin aile planlaması ile ilgili sorunu üzerinden ilerliyor gibi görünse de, aslında özünde kentsel ve kırsal yaşam kıyaslaması olan hoş film.

    urga hayvanları güderken kullanılan bir basit uzun sopaya verilen ad. fakat bir de yan işlev olarak çiftler bozkırda aşk yapacak ise sopayı dikiyorlar, böylelikle do not disturb tabelası asmış oluyorlar.

    prezervatif, televizyon, bisiklet gibi kente ait tüketim malzemelerinin engin bozkırda kendine nasıl yer bulabileceğini, bulursa neleri dejenere edebileceğini yer yer süreel unsurlar da kullanarak anlatan bir film urga.

    --- spoiler ---
    aslında, bozkırın yabanıl naifliğinden yana duran bir film. esas oğlanın, bir koyunu boğazını keserek değil de gövdesinde ince bir yarık açıp kalbini eliyle durdurarak sakince öldürdüğünü göstererek seyircide şaşkınlıkla karışık bir his bırakıyor ama kızmıyorsunuz buna (en azından ben öyle).

    film özellikle durum komedileri üzerinden oldukça keyifli anlar da vaadediyor. genel havası keyifli ve seyircisini kıkır kıkır güldüren bir yönde.

    velhasıl kelam, kent-kır ikilemini hele ki televizyonun hayata dahil oluşunun etkilerini pek güzel anlatan urga final sekansındaki "babamın urgası yerinde şimdi bir fabrika bacası yükseliyor" cümlesi ile giderek naifliğe veda eden dünyaya da bir ağıt niteliğinde.
    --- spoiler ---
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap