1 entry daha
  • bugun pacayi ele veren mafya babasidir:

    italya'da sicilya mafyası'nın lideri olduğundan şüphelenilen bernardo provenzano yakalanarak gözaltına alındı. bernardo provenzano 40 yıldan uzun süredir aranıyordu.
    73 yaşındaki provenzano italya'da en çok aranan kişiydi.yeraltı dünyasının güçlü olduğu corleone'de doğan bernardo provenzano'nun, eski mafya lideri salvatore "toto" riina'nın 1993'te palermo'da gözaltına alınması sonrası mafyanın başına geçtiği sanılıyor. bernardo provenzano da ikinci dünya savaşı sonrası salvatore riina gibi korkulan bir kişi olmuştu.
    provenzano'nun lakabı traktör'dü. bernardo provenzano'nun silahıyla insanları taradığı söyleniyordu. italyan polisi daha önce defalarca bernardo provenzano'u yakalamak üzere olduğunu bildirmiş, ancak provenzano son anda polisten kaçmayı başarmıştı. bernardo provenzano'nun güvendiği kişilerin taşıdığı yazılı notlar hariç asla dostlarıyla temas kurmadigi icin uzun süre kacmayi basarabildigi ogrenildi. bernardo provenzano cinayet ve soygun suçlarından aranıyordu. provenzano'nun yakalandığı sırada üzerinde bir süveter ve kot pantolon olduğu, kendisini gözaltına alan yetkililerle konuşmayıysa reddettiği bildiriliyor.

    kaynak: http://www.milliyet.com.tr/
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap