6 entry daha
  • bu kitabin turkce cevırisi 1962 yilinda kara kuvvetleri komutanligi istanbul basimevi tarafindan yapilmis ve yayinlanmistir. bu basimdan baska da turkce dilinde bir basimi yoktur.

    ıngilizce olarak internette pdf veya e kitap seklinde bulmak yaklasik 5 dakika ancak turkce pdf i hic bir yerde bulunamiyor. hatta birakin pdf i k.k.k nin bastigi sinirli sayida ki cevirinin orjinalini bile bulmak cok mumkun degil. az once bi bakinayim dedim 2 yerde denk geldim biri 550 digeri 600 lira .*

    peki bu kitap talepte varken neden tekrar turkce ye tekrar cevirilip yeniden basilmiyor ?

    bunun cevabini bi ara twitter dan selcuk uygur vermisti.(bkz: selcuk uygur) kendisi 2. dunya savasi uzerine bir cok kitabin cevirisini yapan bir isim. kardesler takimi , savas gunlukleri , vatan ve fuhrer icin vb kitaplari turkceye kazandiran biri.

    her neyse kitabin tekrar basilamama mevzusuna gelince ; su anda almanya da kitabin haklarini elinde bulunduran kişi ya da kurumun tam hatirlamiyorum , turkiye ve turklerle iliskisi iyi degilmis. yani bir nevi turk dusmani olduklarini dusunuyorum. o yuzden kitabin turkceye cevrilip yeniden basilmasina onay verilmilyormus.

    umarim ilerde bu problem cozulurde bu buyuk eseri kendi dilimizde okuma firsatini bulabiliriz.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap