52 entry daha
  • başlık altında öyle yorumlar var ki aynı oyunu mu oynadık diye şüpheye düştüm.

    bir kere şu oyuna bok atıp yerin dibine sokan insan büyük ihtimalle sadece ending a ya kadar oynayıp ending b yi "aman ne oynayacam aynısını" diyerek es geçmiştir. 5 sonu da bitirip beğenmeyebilirsiniz, oyun mekaniği, hikayesi, anime tarzı size göre değildir anlarım ama boktan, kötü gibi tanımlamaları yaparak haksızlık etmeyin.

    oynamayı düşünenler için bir kaç uyarı,

    - daha önce de yazılmış ama niyeyse ısrarla aynı muhabbet yapılmaya devam edilmiş. oyundaki 5 sonu görmek için defalarca bitirmeniz gerekmiyor. ending a dan sonra bir de 9s ile oynayarak ending b ye ulaşıyorsunuz. 9s ile oynadığınız kısımların da yarısına yakınında, yine konu ve oynanış mekaniği olarak farklılıklar var.

    - asıl oyun ending b den sonra başlıyor. demedi demeyin.

    - bu oyun dark souls kafasında bir oyun değil, mücadeleden ziyade hikaye odaklı. eğer bu beklentiyle oynayacaksanız hiç oynamayın, oynarsanız da kıyaslama işlerine girerek saçmalamayın.

    ayrıca oyunda çok hoşuma giden bir şey var. ending e yi görebilmeniz için ending c veya d den sonra credits ekranında pod un sorduğu soruya olumlu yanıt vermeniz lazım. bir kaç diyaloğun ardından, hacking yapacağımız zaman oynadığımız mini game çıkıyor karşımıza, yalnız bu sefer credits e karşı (!) oynuyoruz. bu kısım inanılmaz zor, ölmeden bitirmeniz imkansız. her ölüşünüzde oyun size farklı sorularla tamam mı devam mı diye soruyor. bu soru ekranlarında daha önce oyunu bitirenlerin size gönderdikleri mesajlar çıkıyor karşınıza. eğer bir kaç kez ölürseniz oyun size "yardım ister misin?" diye soruyor - ki aşmış bir el-göz koordinasyonuna sahip değilseniz eninde sonunda bu cevaba evet diyeceksiniz- evet dedikten sonra ise daha önce oyunu bitiren kişilerden yardım almaya başlıyorsunuz. oyun bitip ending e yi izledikten sonra bizim sadık podumuz bize bir soru soruyor, "senin gibi bu oyunu oynayıp yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek için bütün oyun datalarından vazgeçer misin?" eğer evet derseniz oyun dataları yani bütünm save dosyaları, sahip olduğunuz başarımlar, bulduğunuz silahlar, itemler kısacası oyundaki bütün ilerlemeniz siliniyor, oyun ilk yüklediğiniz hale geliyor. yani credits e karşı mini game i oynarken yardımınıza gelen oyuncular aslında bu soruya olumlu yanıt verip bütün oyun verilerinden vazgeçen insanlar. bu olay muhteşem bir şey işte, bu 4. duvarın yıkılmasıdır. bir oyun için bile olsa, dünyanın her hangi bir yerinde yardıma ihtiyacı olan biri için bir şeylerden -ki oyunu dünya farz edersek herşeyinizden- vazgeçer miydiniz?

    ileride üşenmezsem oyunun bütün endinglerini açılayabilirim. zira oyun kendinden önceki oyuna da* atıf yaptığı için olaylar biraz karmaşıklaşabiliyor, ben de bir iki yerde araştırarak tam kavrayabildim.

    son söz olarak elimizde hoş grafikli, gayet güzel konulu, 2 si şahane popoya sahip 3 oynanabilir karakter barındıran bir oyun var. entari başındaki uyarılarımı da dikkate alarak eğer ilginizi çektiyse mutlaka oynayın.

    önemli uyarı: eğer spoiler yememek istiyorsanız ilk oyun olan nier replicant ın konusuna dair hiç bir şey okumayın. ending b den sonra oyunun başlığı altındaki tek entry de yazan spoiler kısmını okuyarak hem konuya hem de her iki oyunda da var olan karakterlere vakıf olabilirsiniz ama ending b den önce sakın okumayın.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap