6 entry daha
  • 1980 ve 1990'larda var olmuş italyan grup. çıktıkları dönemde dans müziğinde italyanların egemenliği söz konusuydu ve bu egemenliğin en önemli isimlerinden biri de black box'tı. daniele davoli, valerio semplici ve mirko limoni isimli üç prodüktörün bir araya gelmeleri ile oluştu. yanlarına dünyalar güzel katherine quinol adlı siyahi modeli alarak grubun son halini meydana getirdiler. ne varki katherine hanım şarkı söyleyemiyordu, o nedenle adı sanı artık unutulmuş bir şarkıcı olan loleatta holloway ile anlaştılar. böylece quinol'ün vücudu ile halloway'in sesleri birleşmiş ve hem güzel hem de müthiş sesli bir hatun vokalist elde etmişlerdi.
    ilk singleları everybody everybody oldu, bu parçada ünlü siyahi şarkıcı martha wash vokalleri üstlenmişti. ardından güya quinol vokalleri ile sırasıyla holloway'in love sensation şarkısından sampleların kullanıldığı ride on time, strike it up, i don't know anybody else, bir earth, wind and fire coverı olan fantasy ve open your eyes geldi. bu şarkıların hepsi bir numaraya oturdu. bunlara ek olarak başka güzel parçaların da yer aldığı albümleri dreamland de aynı şekilde albüm listelerinde uzun süre 1 numarada kaldı.
    şarkıcılarının sahtekar olduğunun anlaşılması ile düşüşe geçtiler. bu dönemde yine 1 numara ulaşmayı başaran megamix singleını yayımladılar; bu parça önceki ünlü parçalarından oluşan bir medleydi.
    90'larda iki single çıkardılarsa da (rockin' to the music, not anyone ve i got the vibration) eski günlerine asla dönemediler.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap