9 entry daha
  • seriye ortasindan baslayip* ilk filmle* sonlandirmayi planlayan birisi olarak, sonuncu filmi yani sympathy for lady vengeance'i izledikten sonra dusuncemi bir daha gozden gecirmem gerektigine karar verdim.

    bu tarz filmlerin ilk sefer izlenislerinde bircok noktanin kacirildigi bazen de yakalanamadigi dusunulecek olursa bir defadan fazla izlenilmeleri gerekir. peki, bu cesarete sahip olunabiliyor mu her daim?

    oldboy beni yeterince rahatsiz etmis ve uzunca bir sure dusunmeme neden olmustu. "intikam"? gercekten kotu bir kavram, soz, olay, hareket vs her ne durumda, hangi kosullar altinda olursa olsun. bu filmin en rahatsiz edici yanlarindan birisi intikam olayinin dozunu iyiden iyiye yukseltmesidir.

    bazi noktalar vardir ki insanlar bu noktalara deginen filmlerin etkisinden kolay kolay kurtulamaz. ornegin cocuklar. genelde cocuklari duygu pornografisi yaratmaktan oteye tasiyamaz filmler ve yonetmenlerce kenarina kosesine yerlestirilirler bu masumlar. burada oyle olmadigini gorunce, iste o zaman duygunun envayi cesidine kapilmamak icin gozlerimi kapattim. bir sure daha acabilecegimi sanmiyorum. goz gormeyince gonul katlanirmis.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap