1 entry daha
  • merhaba ben tatli yapan bir kisiyim. kek tarifi aklimdadir, attim hafizaya; pandispanya tarifi aklimdadir. pankektir cizkektir odur budur her seyi bi turlu kafadan atmali yapabiliyorum ama bazen internetteki yemek tarifleri sitelerinde bir goz gezdirip ha yine benim tarifmis diyerek ortaya kafama gore bir sey cikariyorum. simdi yine bu sekilde hazirladigim cilekli enfesto tartin tarifini sizlerle paylasnaya geldim. cikis noktam dolapta bir haftadir -curumeye- duran cileklerdi. annem olsa hemen recel yapardi ama ben pek oyle islere gelemem. bkz. tarif:

    - tart hamuru icin -
    ? onceden kup kup dograyip buzluga attigim tereyagindan dort kup (tariflerde 125 ila 175 gram diyor ki goz karari ben de o kadar bi sey yaptim) (bir tatli kasigi tereyaginin 40 gram oldugunu aklimda tutmuslugum var cunku, beyin bedava)
    ? bir kasik pudra sekeri, e hadi birazcik da toz seker
    ? sekerli vanilin 1 paket
    ? bir yumurta
    ? 2 su bardagi un ama kafadan atma olcuye gore artabilir veya azalir mi bilmiyorum

    !!! hepsini tarti pisirecegim kaliba bosalttim, once tereyaglari minciklayip unla minciklamaya devam ettim, sonra hepsini fosur fosur yapip hamurlastirdim. ezdim buzdum ve 180 santigrat derecelik firinda pisirmek icin biraz buzdolabinda beklettim. biraz bekletip hamuru acmam oneriliyordu ama hamuru merdaneyle falan acamadim, parcalandi. ben de elcagizlarimla dosedim tepsiye. neyse ustune bir sey koymadim ama yumrukladigim hamur zaten catal batirmasam da kabarmazdi bence. 20 25 dakika kadar pisti. bu sirada ben pastaci kremasi yaptim.
    bkz pastaci kremasi:
    normalde un ile katilastirmayi sevdigim muhallebiyi bu sefer yine internetin gaziyla nisastayla yapmayi tercih ettim. ben misirlar gdo’lu diye bugday nisastasi kullaniyorum ama kime ne faydasi olur cok emin degilim.
    ? uc su bardagi sut
    ? 4-5 yemek kasigi nisasta
    ? bir paket sekerli vanilin
    ? yarim cay bardagi seker
    ? 1 paket krem santi veya krema

    !!! karistirip pisirip sogutup tart hamurunun ustune boca ediyoruz, oda sicakligindayken de boca edilebilir.

    bkz. cilek
    ? cileklerimizi ister dilimleyip koyuyoruz hepsinin ustune veya butun butun. ıster pure yapip ister jole yapip. ben cig ve guzel cileklerimi dolapta dinlenip sogumus tartin uzerine yemeden biraz evvel dilimleyip koydum.

    bu sallamasyon tarifimi paylasiyorum cunku enfes bi sey oldu. pastaneden bi suru para verip aldigimiz cilekli tartoletler egilip ‘ver abi elini opeyim’ diyor. ellerimize saglik, nice senelere.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap