78 entry daha
  • filmi bugün izleme şansım oldu. şiir gibi olmuş, çok beğendim. "aydınlıkta korku" bence bu film için kullanılmaması gereken bir tabir, çünkü aydınlık aslında korku unsurlarını kesmiş. filmden önce "aydınlıkta korku filmi bee süper fikir" diyordum ama izleyince aydınlığın korkuyu bastırdığını gördüm.

    korkuyu bastırıyor bastırmasına ama gerilim hiç ama hiç azalmıyor. filmin çoğu yerinde gözlerim ve ağzım açık şekilde donakaldım. ari aster kalıpların dışında çok güzel bir şey yapmış, florence pugh da i-n-a-n-ı-l-m-a-z oynamış inanılmaz. oscar adayı, hatta favorilerinden biri oldu diyebiliriz bu performansıyla. önünde parlak bir yol var gibi duruyor.

    şimdi gelelim ülkemiz insanına şikayetlerime;

    --- spoiler ---

    christian'ın kadınlarla olan seks sahnesi bence çok etkileyici bir sahneydi. sahne başladıktan yaklaşık bir dakika sonra salondaki 10'a yakın kişi (çoğu çift olarak gelmişti) salonu terk ettiler. giderken "cık cık cık bu ne ya" diyenler falan vardı. seks ülkemizde öyle bir tabu haline gelmiş ki, ezilen kafaları hiçbir şey söylemeden izleyebilen insanlar garip ve garip olma mecburiyetinde olan bir seks sahnesinde salonu söylene söylene terk ediyorlar. diyecek hiçbir şey yok gerçekten. bu ülkeye cinsel eğitim verilmesi şart.

    --- spoiler ---

    tl;dr: 8/10'luk bir ari aster gerilimi. aydınlıkta anlatılan karanlık bir masal.
551 entry daha
hesabın var mı? giriş yap