9 entry daha
  • perovskite: kalsiyum titanattan oluşan bir kalsiyum titanyum oksit mineralidir.

    perovskite kelimesi ayrıca mineralin kristal yapısını paylaşan bileşikler sınıfını da temsil eder.

    güneş enerjisinden elektrik üretme özellikleri barındıran perovskiteler, 2009 yılında japon bilim adamı tsutomu miyasaka ve arkadaşları tarafından keşfedildiler.

    perovskiteler güneş ışığını silikonlardan daha iyi emebilir, neredeyse tüm güneş ışığı silikondan en az yüz kat daha ince bir perovskite film ile absorbe edilebilir

    bir silikon üretim fabrikası inşa etmek için yaklaşık 300-400 milyon dolar arasında bir maliyet oluşurken, bir perovskite üretim fabrikası 100 milyon doların altına mal olabilir. maliyetteki bu fark kristal silikon kusurlarından kurtulmak için üretim esnasında gereken çok yüksek ısı enerjisinden kaynaklanmaktadır. oysaki perovskiteler için üretimde yüksek ısı enerjilerine gerek yoktur.

    perovskiteler; iki basit tuz, kurşun halojenür ve organik halojenürün belirli oranlarda birleştirilmesiyle elde ediliyorlar. elde edilen film çok ince - yaklaşık 500 nanometre (insan saçı kalınlığının yaklaşık 1/100'ü)

    küçük bir perovskite çok fazla güç üretebilir. 50 gigawatt (1 gigawatt 725000 evin güç ihtiyacını karşılar) güç ihtiyacı olan bir şehir için olimpik bir yüzme havuzunun yarısını dolduracak hacimde perovskite sıvıya ihtiyaç vardır
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap