8 entry daha
  • çok güzel bir şarkı gerçekten de. şu sıralar nedense çok dinliyorum. hatta bazen istemsizce oluyor. ama ilk dinlediğimden beri her dinleyişte bir şey farkediyorum. şarkının bazı mısraları bir birleriyle uyuşmuyor. şöyle ki ilk verse'de kız diyor ki:

    "don't you know i'm no good for you
    i've learned to lose you can't afford to
    tore my shirt to stop you bleeding
    but nothing ever stops you leaving"

    şimdi ben bunu şöyle çeviriyorum:

    "sana iyi gelmediğimin farkında değil misin?
    karşılayamadıklarını kaybetmeği öğrendim ben**
    kanamanı durdurmak için gömleğimi yırtsam da
    gidişini hiç bir şey durdurmuyor"

    sen iyi gelmiyorum demek diyerekten hanım kızımız ayrılmaya çalıştığının sinyallerini veriyor ve sonradan çalışsa dahi gideni durduramadığı için üzüldüğünü görüyoruz. hatta durdurmak için "kanamak" kelimesi kullanılıyor ve akan kanı durdurmak için gömleğini yırtmasının bir işe yaramadığnı görüyoruz, duyuyoruz. belki de burada gitmek derken ölmekten bahsediliyor. o da olabilir. adam ölürken de ona "şimdi de mi görmüyoruz senin için doğru biri değilim" diyor. bu fikir şarkının uyumsuz sözlerine bir nebze açıklama getirse de ikinci verse'e bakarken ne görüyoruz peki?

    don't you know too much already?
    ı'll only hurt you if you let me
    call me friend, but keep me closer
    ı'll call you when the party's over

    "i'll only hurt you if you let me" cümlesiyle "call me friend but keep me closer" cümlesi bir birine zıt bence. çünkü ilk cümle karşısındakine zarar vereceğini düşünen birinin ayrılmak için kurduğu cümleye benzerken ikinci cümle bilakis "lütfen ayrılmayalım. dost olarak da kalabiliriz. yeter ki yakın olalım" temalı bir cümle. ama belki de ben yanlış anlıyorum sözleri. neyse artık. işsizlikten gece gece şarkı incelemesi yapıyoruz şimdi de. napalım!

    edit: çaylak bir arkadaşımız milkshake mademoiselle "call me friend, but keep me closer" cümlesinin "keep your friends close, but your enemies closer" cümlesine atıf olabileceğini söyledi. bence gayet mantıklı!
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap