5 entry daha
  • 2004 yapımı olup ancak 2006da ve !f film festivali vesilesiyle haberim olmuş ve eski bir tanıdığın* ısrarı olmasa ondan da haberim olmayacak bir film iken, sayesinde kitapçıkta dikkatimi çeken ve beraber gaza gelip o gazla ve merakla da gidip izlediğimiz bir belgesel\film'dir...

    baştan sona soluksuz seyrettik, yer yer takibi zor olsa da (kafası götürmeyip salondan çıkan baya bir insan oldu) bence (ve sanırım bizce) kesinlikle etkileyiciydi.
    bilimsel temellere dayanan söylemlerle aslında herşeyin ne kadar basit ve aynı zamanda ne kadar karmaşık ve güzel olduğunu anlattı.

    başroldeki bayan* dolayısı ile oynadığı karakter amanda biraz sinir bozucu olsa da, öyle olması filmin karakterine hizmet edici şekilde olmuş, o yüzden o konuda sabretmek lazım... iyi oynamış zira bence.

    bilim adamları da sinemada filmin tek tek sonunda yazdı kimin kim olduğu ve çok ilginç bir sentez oldukları ortaya çıktı, fizikçiler hadi şaşırtmadı ama, ilahiyatçılar ve felsefeciler ve diğer türlü türlüsü olması ilginçti... kimin kim olduğunu söylemiyim sürpriz olsun.

    filmin kastettiğine gelince; herkes istediği sonucu çıkarabilir filmden... beğenen ve tam anlamıyla "anlayabilen" muhtemelen çok az olacaktır, çünkü çoğu kişinin aklının alacağını sanmıyorum (aynen kızılderili şaman sendromu), ben ise kendi adıma şöyle bir çıkarıma ulaştım: let the force flow through you.

    şimdi de eksiler, bu konuda çok daha iyi belgeseller de yok değil, genel olarak biraz da ağır ilerliyor ve en kötüsü de bu günümüzde de sonradan moda olan kuantumcu metafizikçi ve ne yazık ki pseudo-science kısımlara da göz kırpması biraz genel belgesel kalitesini düşürücü detaylar olmuş; ki en çok eleştirilebilecek kısmı da bence o. daha bilimsel ve objektif kalsaymış çok daha etkileyici olabilirmiş.

    naçizane imdb notumu 6/10 olarak belirteyim ve filmin linkini de eklemeden geçmeyeyim:
    http://www.imdb.com/title/tt0399877/
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap