3 entry daha
  • kuruluşundaki ismi union club olan ve padişah tarafından destekli bir şekilde kurulmuş olan osmanlı futbol kulüplerindendir. padişah sultan 2. abdülhamit'in doktoru olan cerrah cemil topuzlu'nun tavsiye ve telkinleriyle "padişah onayıyla" kurulan bu kulüp, fenerbahçe'nin 1907'de 17 osmanlı altını karşılığında kiraladığı papazın çayırını 1908 yılında; kendisine padişah tarafından bizatihi tahsis ettirmişti.
    ve ne acı bir gerçektir ki union club, daha sonrasında ittihatspor adını alacak bu padişah ve ittihatçı destekli kulübün kurucularından birisi de; fenerbahçe'nin 1 numaralı kurucusu ve ilk başkanı nurizade ziya songülen'dir. fenerbahçe'nin kurucusunun, 1 sene sonra union club takımını kuran tayfa arasında olmasında ne gibi bir acı gerçek olabilir? sorusunu sorabilirsiniz, normaldir ama; henüz fenerbahçe'sini kurduktan 1 sene sonra fenerbahçe'deki yol arkadaşlarına "üzgünüm, mesaimin tamamını bu takıma (fenerbahçe) harcayamam. ayrılmak durumundayım" deyip de bugünün anlı şanlı fenerbahçesi olacak kulübü yok olmaya bırakmak acı bir gerçektir..ve ne acıdır ki fenerbahçe, dönemin en zenginlerinden ve elit bir osmanlı ailesi mensubu olan kurucusu ziya songülen bey'in terk etmesinden sonra yok olmayla birebir yüzleşmiş ve bu durum 1908'den 1915 yılına kadar sürmüştür. hatta 1908'de bu istifa neticesinde fenerbahçe, anadolu üsküdar takımı ile birleşmenin eşiğine gelecek ve tarih sahnesinden silinecekti neredeyse..

    hala bazı amcık ağızlı gevşekler; "1 liraya stadyum verildi" geyiği yapadursun. bu kulübünde zaten o çayır! hayırdır amcık ağızlı? sana n'oluyor?
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap