• (bkz: türkiye'nin gıda güvencesini kaybetmesi)

    akp'nin son derece başarısız tarım/hayvancılık politikalarının kısa vadeli sonucu olarak ""ucuz et"" politikasının devlete zararı 491 milyon lira olmuştur. bunlar iyi günlerimiz. şu an istediğiniz markete gidin adam akıllı bir kilo kuşbaşı et 50 lira civarında bulunabilirken, o tarım hayvancılık bakanı hala yerinde oturabiliyor. hani ucuz et yiyecekti millet!!! garibanın ayda bir kursağından cüzi bir kıyma geçemez hale geldi. hem ucuz et yok piyasada hem de 500 milyon zarar. allahtan korkun, kuldan utanın!!

    et ve süt kurumu, 2017 yılında 279 milyon lira kar açıklarken, 2018’de 491 milyon lira net zarar açıkladı. zararın büyük kısmı et ve süt kurumu üzerinden 3 market zincirine sağlanan “ucuz et” ten kaynaklanıyor. ucuz et satan marketler para kazanırken, et ve süt kurumu zarar ediyor.

    market zincirlerine sağlanan et ithalatla karşılanıyor. et ve süt kurumu deyim yerindeyse yabancı çiftçileri destekliyor. kurum, 2018 yılında türkiye’deki çiftçiden 1.4 milyar lira değerinde canlı hayvan ve et alırken aynı dönemde ithalata yaklaşık 3 milyar lira, (2 milyar 963 milyon 398 bin) tutarında canlı hayvan ve et alımı gerçekleştirdi.

    devlet tabi ki sosyal devlet ilkesi gereği, ihtiyacı olan vatandaşa yardım edebilir, ucuz gıda, barınma vb. sağlayabilir. ancak vatandaş 1-2 ay kokmuş ithal et yedikten sonra bu ucuz et furyası sona ermiştir (tıpkı tanzim satış mağazaları gibi). kazanan sadece akp'nin belirlediği 3-5 dev ithalat firması ve onların taşeronlarıdır.
    asıl devletin görevi gereği yapması gereken, ülkenin tarım ve hayvancılık kapasitesini arttırarak, yerli ürünlerimizi, tüm vatandaşımıza makul fiyatlar ile sunabilmektir. 17 senedir iktidar olan, tarım/hayvancılığı bitiren a adamlardan tarım/hayvancılık politikalarını hele bu tip çizgi film karakteri gibi bakanlar eliyle düzeltmesini bekleyemeyiz.
    ortada ucuz yenilmiş/yenilecek bir et yok, 500 milyonluk akp ithalatçılarına aktarılan zarar var. bu kadar açık. dahası yanlış hayvancılık/ithalat politikaları, maliyetlerin döviz ve enflasyon ile hızla artması sonucu hayvancılık sektöründen öneml çıkışlar olmuştur. kurban bayramı yaklaşıyor. bakalım halkımız nasıl kurban kesecek???
    akp demek yokluk demek,
    akp demek yolsuzluk demek,
    akp demek gıda güvencesini kaybetmek demek,
    akp demek yoksulluk demek,
    akp demek tarımsızlık, hayvansızlık, topraksızlık demek,
    akp demek ekolojik tahribat, çevre kirliliği, çarpık yapılaşma, rantçılık demek,
    akp demek zenginin daha zengin olduğu, garibanın öpüldüğü acı günler demek,
    akp demek, bazı ayrıcalıklı ailelerin, sülalelerin, şirketlerin kayırıldığı, nepotizmin, liyakatsızlığın, cehaletin, hemşehriciliğin, tarikatçılığın, dinci derneklerin zirve yaptığı halkın anasının ağlatıldığı felaket günleri demek.
    ucuz etin yahnisi
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap