8 entry daha
  • trakya'da 3 senedir çalışmaktayım ve işim gereği gezmediğim görmediğim yeri kalmadı. iğneada, saroz körfezi ile beraber bölgenin doğal güzellikleri en iyi korunmuş, en keyif verici bölgesi. ekolojik açıdan tam bir cennet, endemik türlerin sayısı bilinmiyor.
    ama bugünlerde, hava durumu sunanların 'denizlerimizde hava' ile başlayan cümlede mutlaka adını andıkları iğneada beldesinin ismi nerede geçse yüreğim cızz ediyor. bölgenin en el değmemiş yeri olan yıldız dağlarının karadeniz kıyısında bulunan bu güzel belde adı tüylerimi diken diken eden kelimelerle birlikte anılır oldu.
    'nükleer santral'
    gene en olumsuz imkansızı başaracağız ve burasıda elimizden gidecek. karadenize kıyısı bulunan eski komünist rejim ülkelerinin kurduğu santral faleketlerinin izleri bile silinmeden henüz.
    biliyorum enerji sorununa çözümde henüz tek bir doğru yok. belki de hiç olmayacak ... ama en yanlışı belli 'nükleer enerji'...
    dışa bağımlı, kaza olsun yada olmasın sürekli çevreyi kirletiyor, maliyeti yüksek, nükleer atıkların bertaraf en önemli problem, olası bir kazanın tarifini bile yapmaya gerek yok, çernobili hatırlamak yeter.
    avrupa birliği ülkeleri santrallerini kapatırken bizim yaptığımıza bakın. eski teknoloji çöplüğü olmak.
    tüm bunlara rağmen zamanlama o kadar mükemmel ki kimsenin sesi çıkmıyor.
    takdire şayan bir türkiye'yi batırma ve dışa bağlama politikası....
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap